• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service

iDPos is Adivo geworden!

Apotheken

Adivo levert al jaren POS & Auto-ID oplossingen aan de apothekersbranche. De bedoeling van deze oplossing is om nauwkeurig recepten en medische voorschriften te verstrekken aan cliënten. De rol van de apotheek is door de jaren heen steeds verder gewijzigd. Het automatiseren van de gehele keten en het beschermen van klantdata zijn steeds belangrijker geworden.

Automatisering

Door de juiste technische oplossingen te gebruiken in de apotheek, kunnen apothekers zich nog beter concentreren op de klantafhandeling en de medische zorg. Herhalende taken kunnen meer routineklussen worden en aandacht voor de klant kan centraler komen te staan.

Labelprinters voor apotheken

De tijd dat er met een handgeschreven label gewerkt werd in de apotheek moet toch wel definitief achter ons liggen. Dit is tijdrovender en een bedreiging voor het verstrekken van de juiste medicatie aan de juiste klant. Fouten liggen altijd op de loer.

Door het gebruik van labels, scanners en een apothekers informatie systeem (AIS) kunnen het aantal fouten drastisch verminderd worden en de wachttijd van de klanten kan ook verkocht worden.

Diverse labelformaten voor de apotheek

Een label voor een ampul is een ander formaat dan een label op een doosje. Hiervoor moeten er verschillende soorten labelbreedtes afgedrukt kunnen worden. Ook is de snelheid van het afdrukken van een label cruciaal. Er zijn diverse labelprinters beschikbaar voor de apothekersbranche.

Waar moet een labelprinter aan voldoen voor apotheken?

  • Hoge printsnelheid: afdrukken van meerdere labels voor een client moet vlot verlopen.
  • Netwerkaansluiting: Printers overal aan te sluiten en door meerdere personen te gebruiken.
  • Snel wisselen van labels: rollen met labels moeten snel verwisseld kunnen worden om de snelheid voor de klanten erin te houden.

Denk overigens ook altijd aan het afdrukken van diverse labelformaten. Het zal niet wenselijk zijn continue labels te verwisselen. Als er meerdere labeltypen afgedrukt worden zijn er verschillende typen labelprinters verkrijgbaar.

We zien vaak dat de labelprinters in apotheken desinfecteerbare behuizingen hebben, omdat ze in een apothekersomgeving gebruikt worden. Dit is geen vereiste, maar hangt af van de wensen van de apotheek zelf.

Barcodes scannen

Een label en scanoplossing is onmisbaar in apotheken. Medicatie wordt gescand bij de kassa, gekoppeld aan de patiëntgegevens en afgerekend worden. Dit scannen roept de klantgegevens op vanuit het patiënten systeem en hier kan de apotheker of assistent gelijk de aantallen medicatie aftekenen, dat de medicatie aan de cliënt verstrekt is.

 

FMC wetgeving

Vanaf 9 februari 2019 dient iedere verpakking van een receptplichtig geneesmiddel in Europa een uniek serienummer (2D-barcode) te hebben, dat is vastgelegd in een centrale database. Apotheken mogen alleen nog medicijndoosjes met geldige serienummers uitgeven.

Dit serienummer is een 2D barcode, welke enkel gelezen kan worden door een 2D barcode scanner ( of PDA). Dit is de GS1 DataMatrix. Met deze streepjescode kan de echtheid van het middel aangetoond worden.

Voordelen voor Apothekers van het gebruik van een label- en scanoplossing:

  • Hogere efficiëntie
  • Fouten (in grote mate) elimineren
  • Compacte en mobiele oplossingen op de toonbank

Pharmacom

Pharmacom is een van de meest grote apotheekinformatiesystemen voor de Nederlandse markt. Door middel van deze oplossing kunt u apotheekprocessen optimaliseren. Pharmacom heeft specifieke producten die in combinatie met de software gebruikt kunnen worden. We hebben een specifieke pagina aangemaakt waar u de producten kunt vinden die met Pharmacom software werken. 

Desinfecteren

Apparatuur welke dagelijks door meerdere mensen wordt gebruikt, is bijzonder vatbaar voor ziektekiemen en virussen en vereist ook een grondige reiniging. Alle producten op deze pagina zijn door de fabrikanten ontworpen met desinfecteerbare behuizingen.

Hieronder hebben we een aantal oplossingen voor de gezondheidszorg op een rij gezet. 

Gerelateerde oplossingen

Een overzicht van de verschillende oplossingen voor Apotheken.

 

Gerelateerde producten

Search engine powered by ElasticSuite