• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service

Vraag een offerte aan!

GGD

GGD’s beschermen, bewaken en bevorderen de gezondheid van de inwoners van Nederland. Dit heet ook wel publieke gezondheidszorg. Publieke gezondheidszorg is een zeer divers taakgebied wat ooit begon met en schoolartsen en nu is uitgegroeid tot een taak waar ook seksuele gezondheid en toezicht op de kinderopvang onder valt, maar ook het inenten tegen diverse (opkomende) ziekten Ook inentingen of advies voor buitenlandreizen kunnen bij de GGD aangevraagd worden.

Het beschermen en bewaken van klantdata en -dossiers zijn steeds belangrijker geworden. Om al deze data en dossiers juist te kunnen gebruiken en te verwerken, is automatisering van groot belang.

 

Automatiseringsoplossingen

Door de juiste technische oplossingen te gebruiken binnen GGD-omgevingen (van een testraat tot aan zorg binnen huis), kunnen zij zich  beter concentreren op de klantafhandeling en de medische zorg. Herhalende taken kunnen meer routineklussen worden en aandacht voor de klant kan centraler komen te staan.

Diverse type producten die hierbij aan bod komen zijn:

  • Labelprinter
  • Barcode scanner

Labelprinter

Door middel van een labelprinter kunnen GGD’s compacte labels afdrukken voor op patiëntdossiers. Geen geschreven of onleesbare teksten en direct voorzien van een barcode, gekoppeld aan het patiënten identificatie systeem. Echter is niet elke labelprinter geschikt, het is binnen de gezondheidszorg uitermate van belang dat een labelprinter te desinfecteren is.

Onderaan de pagina staan diverse labelprinters die wel geschikt zijn.

 

Barcode scanner

Met barcode scanners of mobiele computers (PDA’s) kunnen de labels gescand worden en kunnen er notities of updates op nauwkeurige wijze toegevoegd worden aan digitale patiëntdossiers. Zo heeft de arts of verpleegkundige altijd de juiste, de laatste en de meest accurate informatie. Als dergelijke systemen geïntegreerd zijn aan de bestaande patiënt beheersystemen, zal dit de administratieve handelingen rigoureus terugdringen. 

Apparatuur welke dagelijks door meerdere mensen wordt gebruikt, is bijzonder vatbaar voor bacteriën. Daardoor en vereist deze apparatuur ook een grondige reiniging. Alle producten op deze pagina zijn door de fabrikanten ontworpen met desinfecteerbare behuizingen.

 

Gerelateerde oplossingen

Een overzicht van de verschillende oplossingen voor GGD's.

 

Gerelateerde producten

Search engine powered by ElasticSuite