• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service

iDPos is Adivo geworden!

Laboratoria

In laboratoria moet uitermate efficiënt en nauwkeurig omgesprongen worden met bloedmonsters, laboratoriumstalen en bloedzakken die vanuit zorgverleners ontvangen worden. In deze laboratoria is een foutloze workflow van uitermate groot belang. De mogelijkheid om specifieke labels af te drukken, en te scannen leidt tot een betrouwbare diagnose.

Alle bloedmonsters, stalen en bloedzakken worden voorzien van labels met barcodes. Hierdoor kan het laboranten uiterst accuraat werken en de labels scannen met de PDA’s of barcode scanners en de exacte analyse in het systeem zetten.

Het belang van de juiste identificatie

Verkeerde patiëntidentificatie kan ernstige klinische resultaten hebben als gevolg van een mogelijk foutieve diagnose en ongeschikte behandeling. Studies hebben aangetoond dat dit een wereldwijd probleem is, dus laboranten nemen extra voorzorgsmaatregelen om fouten door het ziekenhuispersoneel te voorkomen.

Bij spoedopnames bijvoorbeeld moet het laboratorium ook labels afdrukken, of labels komen beschadigd, verkeerd geplaatst aan in laboratoria en moeten gecorrigeerd worden. Het gebruik van een labelprinter voor reageerbuisjes/bloedmonsters en standaard labels dient dus altijd toegankelijk te zijn voor laboranten.

Diverse labelformaten

Binnen het laboratorium worden er verschillende labelformaten gebruikt. Een bloedmonster of reageerbuis heeft een zeer smal label van 63mm breed. Er zijn een aantal labelprinters die dit formaat kunnen afdrukken. Voor laboratoriumstalen of bloedzakken is een standaard labelprinter geschikt.

Duurzame labels

Sommige labels moeten langere tijd meegaan en worden onder extreme temperaturen ingezet. Denk bijvoorbeeld aan labels die onder vriestemperaturen goed moeten blijven. Er zijn labelprinters van Brother die gelamineerde labels  kan afdrukken, geschikt voor vriestemperaturen tot 80 °C en hitte tot + 150 °C en zijn bestand tegen zware chemicaliën en slijtage, waardoor u in bijna iedere omgeving gebruikt kunnen worden.

Barcode scanner

Alle labels kunnen worden gescand door barcode scanners of PDA’s. Een voordeel van het gebruik van een barcode scanner is dat er bijvoorbeeld gewerkt kan worden met een presentatiemodel of een barcodescanner in een (staande) houder. Dit zorgt voor snelheid en meer hygiëne. De barcodescanner hoeft immers maar eenmalig geactiveerd te worden.

Het belang van desinfectie

Het bewaken van de hygiëne is ook voor laboratoria van groot belang, de omgeving moet steriel zijn. Bij voorkeur hebben labelprinters, barcode scanners en PDA’s die gebruikt worden in laboratoria een antibacteriële en desinfecteerbare behuizing. Deze apparaten kunnen met alcoholdoekjes gereinigd worden.

Hieronder het overzicht van geschikte labelprinters, barcode scanners en PDA’s voor laboratoria:

Gerelateerde oplossingen

Een overzicht van de verschillende oplossingen voor de gezondheidszorg.

 

Gerelateerde producten

Search engine powered by ElasticSuite