• Kennis van zaken
 • Persoonlijk advies
 • Snelle respons
 • Uitgebreide ondersteuning en service

Vraag een offerte aan!

Automotive

Binnen een snel veranderende autowereld, is automatisering van groot belang. Om de automatisering binnen automotive-bedrijven (zoals autodealers, werkplaatsen en autogarages) te vergroten, wordt er gebruik gemaakt van digitale hulpmiddelen. Deze digitale hulpmiddelen zijn met name tablets, computers en bijbehorende software.

Doordat deze digitale hulpmiddelen beschikken over dezelfde software, systeem en applicaties, is de gegevensoverdracht geen enkel probleem. Hierdoor kan de efficiëntie en effectiviteit van het proces (en bewaking) toenemen. Maar hoe worden deze gebruikt en wat is het beste om te gebruiken?

Gebruik van robuuste tablets en laptops

Bij bijna alle autobedrijven wordt er tegenwoordig gebruik gemaakt van een (robuuste) tablet of (robuuste) laptop. De gebruiksredenen kunnen ver uiteen lopen, namelijk van een analyse maken tijdens het onderhoud van uw auto tot aan het samenstellen van uw gewenste auto in de showroom.

In een werkplaats is het gebruik van een tablet of laptop van groot belang. Deze kunnen namelijk makkelijk de nieuwste software naar uw auto overzetten (denk aan nieuwste versies van routebeschrijvingen). Ook worden deze gebruikt voor het uitlezen van een auto, te ontdekken waar het probleem zit en direct te kunnen oplossing (softwarematig of juist door een onderdeel te vervangen). Na het uitlezen van de auto in de werkplaats, wordt deze analyse doorgezet naar de informatiebalie. Zij kunnen deze informatie weer omzetten naar een betaling of een nieuwe onderhoudsafspraak inplannen.

Doordat een tablet of laptop toch zeer breekbaar is, in een drukke werkplaats zijn robuuste versies van deze producten erg populair. Een robuuste tablet of laptop kan namelijk tegen een stootje. Maar er zijn nog meer voordelen, zoals:

 • Scherm dat in het volle zonlicht nog leesbaar blijft;
 • Nachtmodus;
 • Aan te raken in de regen, of met handschoenen;
 • Lange batterijduur of “hot swap batterijen” die tijdens de dag vervangen kunnen worden;
 • Mogelijkheid tot snel laden;
 • Water- en stoefbestendig;
 • Foto’s maken voor een analyse;
 • ‘Before and after’ analyse laten maken, o.b.v. gemaakte foto’s.

Merken

Robuuste tablets van Getac, Panasonic en Zebra hebben als voordeel dat er standaard Operating Systems zoals Windows of Android op kan draaien. Dit zorgt voor goede compatibiliteit met diverse softwarepakketten. Door bijvoorbeeld 4G of Wi-Fi integratie kunnen rapporten direct doorgestuurd worden naar het hoofdkantoor of collega’s.

GETAC

Getac is een fabrikant van robuuste notebooks, tablets of mobiele computers. Deze mobiele apparaten voldoen aan militaire standaarden en bieden bescherming voor water en stof tot IP68. De Getac robuuste en volledig robuuste producten bieden een uitkomst voor werkzaamheden in situaties waar extra stevigheid vereist is.

Getac heeft diverse tablets en notebooks op voorraad, geschikt voor monteurs, installateurs en technisch personeel. Op deze pagina staan de verschillende Getac producten beschreven. 

PANASONIC

Robuuste Panasonic tablets zijn water- en stofbestending en bestand tegen vallen. Ze beschikken over een lange batterijduur die nog verlengd kan worden met de hot-swappable-batterijfunctie. Door het gebruik van de Intel®-processoren beschikken gebruikers over een krachtige tablet voor zwaardere toepassingen. De standaard Android of Windows besturingssystemen maken ze zeer flexibel in hun configuratie. Alle tablets kunnen verder uitgebreid worden met barcodescanners en camera’s voor specifieke toepassingen.

Voorbeelden van zulke robuuste tablets zijn de FZ-L1 of FZ-M1 (7 inch) tablets van Panasonic Computer Product Solutions. Deze tablets zijn zeer geschikt voor industriële toepassingen. 

ZEBRA

Zebra heeft met de ET51 / ET56 een robuuste tablet. Zebra staat bekend als leverancier van thermische labelprinters, barcode scanners en industriële PDA’s. De producten van Zebra worden gebruikt op kantoor, binnen de retail en in de logistieke sector. Zebra heeft een uiteenlopend assortiment met een groot aantal producten die bekend staan om de professionele en hoogwaardige kwaliteit.

DATALOGIC

Ook Datalogic heeft een industriele tablet voor de bouwsector. De Datalogic TaskBook tablet heeft een zeer robuuste behuizing, een vervangbare batterij en een optionele handgreep. De tablet heeft een IP65-classificatie, Corning® Gorilla®-glas met een dikte van 1,6 mm (4 keer beter dan consumentenkwaliteit. Uitgerust met een 10 inch scherm met Windows 10 IoT-besturingssysteem.

 

 

Gerelateerde producten

Search engine powered by ElasticSuite