• Kennis van zaken
 • Persoonlijk advies
 • Snelle respons
 • Uitgebreide ondersteuning en service

iDPos is Adivo geworden!

Energiesector

De energiesector is continue in het nieuws. Enerzijds door de technologische innovaties en ontwikkeling, maar anderzijds ook door het internationale belang van het opwekken van groene energie. Binnen de energiesector gaat het over de winning van olie, gas en mijnbouw en de opwekking van energie door het gebruik van windmolens of zonnepanalen.

Automatisering

De sector kenmerkt zich door ruige omgevingen (denk aan olieplatformen en windmolenparken). Technologische oplossingen moeten dus tegen een stootje kunnen, moeten door weer en wind gebruikt kunnen worden en soms ook extreme temperaturen kunnen verdragen.

In de energie-industrie worden dan ook voornamelijk robuuste apparaten gebruikt, die behoren tot de standaarduitrusting van monteurs, installateurs en andere technische werknemers.

Robuuste tablets

Een robuuste (of rugged) tablet is een industriële oplossing die wordt ingezet in de energiesector. Deze industriële tablets worden meegenomen en ingezet tijdens werkzaamheden onsite. Functionaliteiten waar robuuste tablets voor geschikt zijn binnen de energiesector:

 • Foto’s maken voor een omgevingsanalyse.
 • Verbinden aan industriële apparatuur (machines of computers) op locatie.
 • Uitlezen van industriële toepassingen
 • Gebruiken als checklist of aftekenlijst voor keuringen of controles.

Voordelen van deze robuuste tablets

Deze tablets zijn bestand tegen trillingen en vallen, evenals extreme weersomstandigheden en blootstelling aan vuil en water. In een industrie waar de productiviteit kan worden beïnvloed door verschillende uitdagingen, helpen robuuste tablets het proces te stroomlijnen en middelen te maximaliseren. Robuuste tablets hebben vaak een scherm dat gebruikt kan worden met handschoenen aan – een zeer belangrijk voordeel voor gebruik in ruige omgevingen.  

Andere belangrijke voordelen kunnen zijn:

 • Scherm dat in het volle zonlicht nog leesbaar blijft
 • Nachtmodus
 • Aan te raken in de regen, of met handschoenen
 • Lange batterijduur of “hot swap batterijen” die tijdens de dag vervangen kunnen worden.
 • Ondersteuning voor snelladers

Buiten robuuste tablets worden er ook industriële PDA’s en notebooks gebruikt in deze sector. Deze PDA’s en notebooks zijn zeer divers en worden ook gebruikt in de olie- en gasindustrie.

Merken

Robuuste tablets van Getac, Panasonic en Zebra hebben als voordeel dat er standaard Operating Systems zoals Windows of Android op kan draaien. Dit zorgt voor goede compatibiliteit met diverse softwarepakketten. Door bijvoorbeeld 4G of Wi-Fi integratie kunnen rapporten direct doorgestuurd worden naar het hoofdkantoor of collega’s.

Getac

Getac is een fabrikant van robuuste notebooks, tablets of mobiele computers. Deze mobiele apparaten voldoen aan militaire standaarden en bieden bescherming voor water en stof tot IP68. De Getac robuuste en volledig robuuste producten bieden een uitkomst voor werkzaamheden in situaties waar extra stevigheid vereist is.

Getac heeft diverse tablets en notebooks op voorraad, geschikt voor monteurs, installateurs en technisch personeel. Op deze pagina staan de verschillende Getac producten beschreven.

Panasonic

Robuuste Panasonic tablets zijn water- en stofbestending en bestand tegen vallen. Ze beschikken over een lange batterijduur die nog verlengd kan worden met de hot-swappable-batterijfunctie. Door het gebruik van de Intel®-processoren beschikken gebruikers over een krachtige tablet voor zwaardere toepassingen. De standaard Android of Windows besturingssystemen maken ze zeer flexibel in hun configuratie. Alle tablets kunnen verder uitgebreid worden met barcodescanners en camera’s voor specifieke toepassingen.

Voorbeelden van zulke robuuste tablets zijn de Panasonic FZ-T1 (5 inch) tablet en de FZ-L1 of FZ-M1 (7 inch) tablets van Panasonic Computer Product Solutions. Deze tablets zijn zeer geschikt voor industriële toepassingen. Voor gebruikers die een groter scherm nodig hebben, is er de Panasonic FZ-G1 (10,1 inch) tablet.

 

Zebra

Zebra heeft met de XPad L10 een zware industriële tablet. Zebra staat bekend als leverancier van thermische labelprinters, barcode scanners en industriële PDA’s. De producten van Zebra worden gebruikt op kantoor, binnen de retail en in de logistieke sector. Zebra heeft een uiteenlopend assortiment met een groot aantal producten die bekend staan om de professionele en hoogwaardige kwaliteit.

Tablet te groot?

Is een tablet te groot of onhandig om mee te nemen als mobiele oplossing? De Datalogic Memor 20 PDA is een mobiele oplossing die robuustheid combineert met de kracht en prestaties van een tablet in een handig vervoerbare mobiele oplossing.

De Datalogic Memor 20 is de grootste full-touch PDA op de enterprise markt. Door de dubbele SIM, GPS locatlisatie en langdurige prestaties in de palm van je hand, is deze PDA ideaal voor de energiesector. 

 

 

Gerelateerde producten

Search engine powered by ElasticSuite