• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service

iDPos is Adivo geworden!

Versspeciaalzaken

Onder versspeciaalzaken vallen onder andere slagerijen, bakkers, groente- en visspecialisten en delicatessewinkels. Diverse speciaalzaken in vers voedsel die zich moeten onderscheiden in de markt. De grootste uitdagingen voor deze sector is de concurrentie aangaan met de veranderende supermarkt en een vaste plek in de hedendaagse versassortiment voor de klant te blijven behouden. Dit kan door middel van hoge kwaliteitsproducten, een uitstekende winkelpresentatie en diverse automatiseringsmogelijkheden.

Toevoeging van het online kanaal

Ook voor versspeciaalzaken is het steeds meer van belang om een online kanaal op te zetten, waar de versproducten op te vinden zijn. Dit zal uiteraard bij de ene speciaalzaak eenvoudiger gaan dan bij de andere, maar er zijn door de jaren heen steeds meer van deze speciaalzaakjes die online omzet willen toevoegen en een extra klantsegment willen aanboren. Dit gaat natuurlijk eenvoudiger voor een winkel die noten of taarten verkoopt, dan een groente- of visspeciaalzaak. Met een goed softwaresysteem, en een efficiënte bezorging zijn er absoluut mogelijkheden voor elke speciaalzaak.

Automatisering voor versspeciaalzaken

Hieronder een overzicht van een aantal digitale oplossingen voor versspeciaalzaken:

  • Kassasysteem / kassalade / bonprinters
  • Pasprinters
  • Labelprinters
  • Software

Kassasysteem

Ook versspeciaalzaken hebben steeds meer behoefte aan een POS systeem, in plaats van een traditioneel kassasysteem. Integratie met andere softwarepakketten, de toevoeging van klantkaarten en de mogelijkheid tot diverse betaalmethodes zijn zeer valide redenen om ook als versspeciaalzaak te kiezen voor een werkstation, POS tablet of all-in-one oplossing. In combinatie met een softwarepakket, bonprinter, betaalmodule en kassalade is het kassasysteem van elke versspeciaalzaak compleet.

Pasprinters

Door middel van een pasprinter kan de presentatie van verse producten verbeterd worden. Het gebruik van plastic prijskaartjes is vooral voor in versspeciaalzaken vanuit hygiënisch en professioneel oogpunt zeer interessant. Ook kan men acties communiceren op de prijskaartjes, of gerechten die gemaakt kunnen worden met de producten.

Prijskaartjes afdrukken vanuit hygiënisch oogpunt zien we steeds vaker in slagerijen, visspeciaalzaken en bijvoorbeeld ijssalons. Afwasbaar en in de vaatwasser te plaatsen na gebruik. Ook voldoen deze pasjes aan alle HACCP eisen.

Om deze plastic prijskaartjes te creëren is een Edikio  Access pasprinter geschikt. Deze printer wordt verkocht in een kant- en klaar pakket, samen met 100 pasjes, wit lint en ontwerp software. De pasjes zien er ook nog eens heel erg professioneel uit, tot aan een krijt geschreven look aan toe, voor een authentiek effect.

Meer lezen over prijskaartjes voor versspeciaalzaken? Bekijk deze pagina.

Labelprinter

Het verzenden van pakketjes voor klanten kan eenvoudiger door het gebruik van een thermische labelprinter. Gekoppeld aan het softwaresysteem, Excel bestand of database, kunnen labels uitgeprint worden voor PostNL, UPS of andere vervoerders.

Software

Elk kassasysteem is afhankelijk van de juiste software. Een softwarepakket waar koppelingen zijn met inventarisatie, boekhouding en ook een online verkoopplatform of systeem is de basis van het POS systeem. Online bestellingen kunnen bijvoorbeeld op de kassa getoond worden, waarna personeel een order kan verzamelen, inpakken en voorzien van een label, voordat pakketten opgehaald worden door de vervoerder.

Een aantal geschikte softwarepakketten voor versspeciaalzaken:

,

Gerelateerde oplossingen

Een overzicht van de verschillende POS oplossingen voor versspeciaalzaken:

 

Gerelateerde producten

Search engine powered by ElasticSuite