• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service

iDPos is Adivo geworden!

Bibliotheken

Het handmatig in- en uitboeken van geleende boeken, tijdschriften en cd’s neemt veel tijd in beslag. Hierdoor verliezen bibliothecarissen kostbare tijd, die ze beter zouden kunnen besteden door in contact te zijn/komen met klanten. Automatisering binnen bibliotheken zorgt voor extra gemak en efficiëntie. Hieronder staan een aantal (automatiserings-)oplossingen voor bibliotheken.

 

Barcodescanners

Barcodescanners worden gebruikt om barcodes uit te lezen. Er bestaan twee type barcodes, namelijk de traditionele streepjescode (1D-barcode) en sinds een aantal jaar ook de 2D-barcode (ook wel bekend als de QR-code). Het verschil tussen deze barcodes staat hieronder.

 

1D-Barcode

De traditionele streepjescode wordt nog steeds zeer veel gebruikt. Een streepjescode wordt verwerkt in het systeem en symboliseert een bepaalde waarde of product. Op het moment dat de barcodescanner het product scant, laat het systeem (actuele) product(en) zien op het display.

Een 1D-streepjescode staat bekend als een lineaire code, een streepjescode die in 1 dimensie wordt gelezen. Een 1D-streepjescode kan maximaal 48 karakters bevatten en is te lezen door zowel 1D- als 2D-barcode scanners. Een streepjescode ziet er als volgt uit:

2D-Barcode

Een 2D-barcode bestaat uit meerdere kleine blokjes en elementen. De bekende QR-code is misschien wel het beste voorbeeld van een 2D-barcode. Deze type barcodes kunnen wel duizenden karakters bevatten en winnen daardoor steeds meer terrein ten opzichte van de 1D-barcode.

Een ander bijkomend voordeel van 2D-barcodes is dat een “deels” beschadigde barcode in de meeste gevallen nog wel gelezen kan worden. Bij een 1D-barcode is dit een stuk lastiger. Om 2D-barcodes uit te lezen heeft u een 2D-barcodescanner nodig.

Pasprinter voor klantpassen te maken en te printen

Pasjesprinters worden gebruikt om ledenpassen te printen. De ledenpassen kunnen voor diverse doeleinden gebruikt worden, onder andere voor identificatie, de betaal- en bestelhistorie van de klant kunnen zo worden uitgelezen.

Door middel van een kaart- of pasprinter kan een bibliotheek zeer eenvoudig haar eigen ledenpassen afdrukken. Er zijn diverse pasprinters beschikbaar van Evolis en Zebra, met verschillende afdrukmogelijkheden, bijvoorbeeld enkelzijdig, dubbelzijdig en glossy coatings. Op deze pagina staan diverse pasprinters opgesomd. 

Oplossingen

Hieronder een overzicht van de verschillende oplossingen voor bibliotheken.

Gerelateerde producten

Search engine powered by ElasticSuite