• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service

iDPos is Adivo geworden!

Juweliers

De traditionele winkelstraat en winkelervaring is structureel veranderd, huren stijgen en online shopping is niet meer weg te denken. Als juwelier is het meer dan ooit van belang om de winkelervaring te combineren met een online omgeving. Ook de mate van automatisering is van belang voor de winkelervaring. Leesbare prijskaartjes, online bestellingen ophalen in de winkel en overal dezelfde prijzen hanteren. 

 

LABEL PRINTERS

Om ringen, armbanden, horloges of andere sierraden te voorzien van prijzen, wordt vaak gebruikt gemaakt van specifieke juwelierslabels die kunnen worden uitgeprint door thermische labelprinters.

Deze juwelierslabels hebben een zeer smal formaat, kunnen worden dubbelgevouwen en hebben ruimte voor een visuele prijs en/of barcode om het sierraad te scannen aan de kassa voor de verwerking van de aankoop. 

Een van de thermische printers die wordt ondersteund voor dit type labels is de zeer betaalbare Zebra ZD410 desktop labelprinter. Een handzame en zeer compacte labelprinter voor het afdrukken van deze juwelierslabels

 

BARCODE SCANNERS

Als juweliers gebruik maken van juwelierslabels wordt er ook vaak gebruik gemaakt van barcodes en om te scannen een barcodescanner. Hiervoor worden er verschillende type barcodescanners gebruikt, waaronder:

  • Bedrade of draadloze barcode handscanners: Direct aangesloten aan het kassasysteem via draad, bluetooth of RF. Deze barcode scanners moeten altijd opgepakt worden, wat resulteert in extra handelingstijd. Een voordeel van een draadloze barcode scanner is wel dat er grotere hoeveelheden snel gescand kunnen worden en dat er men zonder probleem door de winkel kan bewegen.
  • Presentatie barcode scanner: Een presentatie barcode scanner (staande scanner op de toonbank) zorgt ervoor dat de scanner niet opgepakt hoeft te worden. De barcodes kunnen direct langs de scanner en het wordt direct geregistreerd of uitgelezen. Dit zorgt voor een sneller proces. Een presentatie barcode scanner is altijd met een draad bevestigd aan het kassasysteem.

KASSASYSTEMEN

Een vast kassasysteem in een juwelier is normaliter gepositioneerd voor de uitgang van de winkel, nabij de detectiepoortjes. Deze kassasystemen bestaan uit een workstationall-in one systeem of tablet waar de kassasoftware op draait.

Aan een kassasysteem kan randapparaatuur gekoppeld worden, zoals een bonprinter, pinapparaat en kassalade. Ook wordt meestal een barcode scanner gekoppeld aan het kassasysteem voor het scannen van de barcodes op de sieraden.

SOFTWARE

Alles valt of staat met het gebruik van de juiste software. Dit is ook voor juweliers geen uitzondering. De juiste combinatie tussen offline en online verkopen in een systeem, gekoppeld aan de voorraad en eventuele externe magazijnen is de juiste basis voor een softwaresysteem in deze sector. De juiste combinatie van software, een website en de juiste hardware moet dit proces helemaal stroomlijnen en zorgen voor een betere winkelervaring voor de klant. Hierbij een overzicht van geschikte softwarepakketten voor de retailsector.

Gerelateerde oplossingen

Een overzicht van de verschillende oplossingen voor juweliers:

 

Gerelateerde producten

Search engine powered by ElasticSuite