• Kennis van zaken
 • Persoonlijk advies
 • Snelle respons
 • Uitgebreide ondersteuning en service

iDPos is Adivo geworden!

Kappers

Het assortiment van kappers wordt steeds verder uitgebreid. Naast de traditionele knipbeurt worden er steeds vaker beautyproducten los verkocht in kapperszaken. Ook het maken van online kappersafspraken is meer uitzondering als regel geworden voor kappers en barbiers.

Automatisering en het hebben van een kassasysteem en software is dus van belang voor het afrekenen van producten in de winkel, maar wellicht ook wel voor een online webshop omgeving, waar afspraken gemaakt kunnen worden of producten worden nabesteld. Ook het uitgeven van een klantkaart(account) voor kortingen of ledenpassen behoren tot de mogelijkheden.

 

Automatisering volgens SARA SalonSoft

Een van de toonaangevende softwarepartners voor kappers en salons is SARA salonsoft. SARA salonsoft geeft een aantal voordelen van de automatisering binnen de kappers- en barbiersbranche:  

 • Digitaal afspraken inboeken met klantgegevens: zo weet de klant altijd wanneer hij/zij een afspraak heeft en krijgt wellicht (op basis van softwaremogelijkheden) een mail of notificatie dat deze afspraak bevestigd of aanstaande is.
 • Klanten kunnen zelf afspraken inboeken. Dit kan tot wel 50%(!)vermindering van telefonie opleveren. Hierdoor hoeft u niet telkens onderbroken te worden tijdens het knippen.
 • Kassasysteem, het doorvoeren van pos-oplossingen maakt het mogelijk om gemakkelijk betalingen te verwerken, van contante betalingen, maar ook loyalty cards met een geldsaldo tot aan cadeaubonnen.
 • (Klant)relatiebeheer, door het noteren van gegevens tot aan het aanmaken van een account. Door alle informatie die geregistreerd staat, kunt u de klant op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes van uw kapperszaak of het sturen van een mail op basis van een afspraak. Daarnaast kan uw klant inzien wanneer zijn/haar afspraak gepland staat, door zelf op uw website in te loggen.

 

POS oplossingen

Om volledig gebruik te kunnen maken van bovenstaande voordelen, zijn er een aantal producten die u kunt gebruiken. Dit zijn:

 • POS Kassasysteem
 • Bonprinter
 • Barcode scanner
 • Pasprinter
 • Touchscreen
 • Software

Pos kassasysteem

Kassasystemen staan bij de balie of uitgang van een kapperszaak bij de uitgang. Een kassa kan bestaan uit diverse systemen zoals een wrkstation, kassalade en een touchscreen. Maar bijvoorbeeld ook een all-in-one kassasysteem of een tablet waar de desbetreffende kassasoftware op geïnstalleerd is.

Aan  kassasystemen wordt diverse randapparaat gekoppeld, zoals een bonprinter, pinapparaat en kassalade. Ook wordt meestal een barcode scanner gekoppeld aan het kassasysteem voor het scannen van de barcodes op de Barco artikelen zoals shampoo, scheerschuim of andere professionele haarverzorgingsproducten..

De Star mPOP is combinatie tussen een kassalade en een bonprinter. Deze kun je uitbreiden met een barcode scanner van Star, zie hieronder.

Combineer deze mPOP met een EloPOS All-in one breedbeeld met Windows 10, pinapparaat en software en u heeft een systeem dat uitermate geschikt is voor uw dagelijkse werkzaamheden in de kapperszaak of barbier.

Bonprinter

Het verstrekken van kassabonnetjes aan uw klanten is nog steeds verplicht als de klant erom vraagt. Hierboven noemen we al de Star mPOP als mogelijke bonprinter, maar Epson en Star hebben meerdere (thermische) bonprinters beschikbaar voor plaatsing in uw kapperszaak. 

 

Barcode scanner

Het hebben en gebruiken van een barcode scanner in een kapperszaak zal vooral van belang zijn als u diverse (haar)verzorgingsproducten aanbiedt. Vooral met een staande “presentatiescanner” is het eenvoudig voor uw personeel om een product te scannen. De software leest de juiste prijs uit en kan het product toevoegen aan een knip- of scheerbeurt. Ook wanneer u loyalty of klantenkaarten uitgeeft kunt u de (geprinte) barcode direct uitlezen in uw systeem en de klantinformatie oproepen.

Touchscreen

Door het plaatsen van een touchscreen of zelfbedieningszuil in de winkel kunnen uw klanten inchecken of een tijdslot kiezen om geknipt of geschoren te worden. Ook is er een mogelijkheid dat uw klanten inchecken via een touchscreen, uw website benaderen en afspraken kunnen maken of producten bestellen, direct via uw website. Uiteraard zal deze touchscreen uw software of app moeten kunnen benaderen om deze acties uit te voeren.

Pasprinters

Met een eenvoudige pasprinter kunt u al klantkaarten afdrukken. Op de voorkant van een klantenkaart staat het logo van uw kapperszaak en op de achterzijde een barcode. Die barcode koppelt u aan de klantinformatie in uw softwarepakket. Op deze manier kunt u heel eenvoudig saldo toevoegen aan een klantaccount. Op het moment dat uw klant in uw kapperszaak binnen komt, kunt u met een barcodescanner het pasje uitlezen en direct uw klantinformatie en bijbehorend saldo oproepen. Na een knip- of scheerbeurt kunt u dan het verschuldigde bedrag afschrijven van het saldo. Wanneer de klant wil opwaarderen kunt u uiteraard marketingacties houden om dit zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Een pasprinter faciliteert de pasjes, de software doet de rest.  

Software

Met de juiste software kunt u de producten die u in de winkel heeft staat snel en efficiënt afrekenen. Ook het inlezen van klantenkaarten en saldo’s toevoegen of afschrijven kan eenvoudig met de juiste software. In combinatie met een zelfbedieningszuil kunnen uw klanten ook direct een nieuwe afspraak maken, of als alle kappersstoelen gevuld zijn, kijken welke plekken vrij zijn en direct reserveren voor een later moment.

Gerelateerde oplossingen

Een overzicht van de verschillende oplossingen voor kappers:

 

Gerelateerde producten

Search engine powered by ElasticSuite