• Kennis van zaken
 • Persoonlijk advies
 • Snelle respons
 • Uitgebreide ondersteuning en service

Let op: Door chiptekorten minder producten op voorraad

Woon- en interieurwinkels

Woonwinkels en interieurwinkels staan bekend om een overzichtelijke winkelinrichting, inclusief looppaden, bewegwijzering en eventueel ook digitale zuilen en andere hulpmiddelen.  

Door Covid-19 zijn veel standaard gewoontes veranderd, zo werd een trip naar een woonboulevard in het weekend ineens erg lastig. De klant heeft door deze tijd een noodgedwongen switch moeten maken van offline shoppen naar online shoppen. Hierdoor zijn klanten een andere standaard gewend. Binnen de online omgeving kunnen klanten  op het gemak rondneuzen en de laatste trends en voorraden direct inzien.

 

Pos oplossingen

Om de klant van hetzelfde gemak en serviceniveau van online te kunnen voorzien in de fysieke winkel, zijn er meerdere POS oplossingen beschikbaar. We maken een onderscheid in de traditionele POS hulpmiddelen zoals de kassa, bonprinter en barcodescanner, maar bekijken ook nieuwe oplossingen zoals touchscreens en klantverwijssoftware in de winkel. :

 • Kassasystemen
 • Bonprinters
 • Barcode scanners
 • PDA’s (mobiele computers)
 • Touchscreens
 • Software

Kassasystemen

Kassa’s staan vaak bij de uitgang. Kassa’s bestaan over diverse systemen zoals bijvoorbeeld een workstation, een all-in-one kassasysteem of een tablet waar de desbetreffende kassasoftware op geïnstalleerd is.

Aan dit kassasysteem wordt diverse randapparaatuur gekoppeld, zoals een bonprinter, pinapparaat en kassalade. Ook wordt meestal een barcode scanner gekoppeld aan het kassasysteem voor het scannen van de barcodes op de verschillende producten.

Bonprinters

Bonprinters zijn van groot belang in winkels. Echter is er wel onderscheid in diverse type bonprinters. De bonprinters die het meest gebruikt worden in woonwinkels zijn thermische bonprinters en matrix bonprinters.

Thermische bonprinters of kassabonprinters worden in grote getale gebruikt in de retail. Thermische bonprinters printen op thermisch papier, zijn daardoor geruisloos en werken zonder inktlint.

Een matrix bonprinter wordt vaak gebruikt om kassabonnen (op A4 of andere afmetingen) te printen die een langere houdbaarheidsduur moeten hebben. Voor meubel- of interieurwinkels worden ook vaak offertes of aankoopbewijzen uitgeprint op matrix of inktjet bonprinters.  

 

Barcode scanners

Op de toonbank van woon- en interieurwinkels wordt over het algemeen gebruik gemaakt van een barcode scanner, om de barcodes van (de vaak kleinere) interieurproducten te scannen en de prijs in het kassasysteem in te lezen.  Hiervoor hebben we meerdere  type barcode scanners:

 • Bedrade of draadloze barcode handscanner: Direct aangesloten aan het kassasysteem via draad, bluetooth of RF. Deze barcode scanners moeten altijd opgepakt worden door de kassière, wat extra handelingstijd kost. Een voordeel van een draadloze barcode scanner is wel dat er grotere stukken gescand kunnen worden en dat er gelopen kan worden met de scanner.
 • Presentatie barcode scanner: Een presentatie barcode scanner (staande scanner op de toonbank) zorgt ervoor dat de kassière de scanner niet op hoeft te pakken en de barcodes direct langs de scanner moet laten gaan. Dit creëert een sneller proces. Een presentatie barcode scanner is altijd met een draad bevestigd aan het kassasysteem. Als er toch gericht moet worden naar een groter item, kunnen presentatie barcode scanners ook gericht moeten worden naar een product.

 

PDA's (mobiele computers)

Orders picken voor online bestellingen (denk aan ‘Click and Collect’) of inventarisatie van voorraad, kan vereenvoudigd worden door het gebruik van een PDA. Het gebruik van een PDA (ook wel mobiele computer genoemd) maakt het veel accurater dan het werken met documenten. Door te werken met een softwaresysteem in combinatie met PDA’s of barcode scanner kunnen bestellingen en inventarisatie veel eenvoudiger en efficiënter opgepakt worden.

 

Touchscreens

Touchscreens worden vaak gebruikt tijdens het afrekenen (vergemakkelijken van kassagebruik), interactieve informatievoorziening in de winkel, inchecken op een tijdsslot in de winkel of als self-service betaalkiosk (het niet in de rij hoeven te staan bij de kassa).

 

Software

De juiste combinatie tussen offline en online verkopen in een systeem, gekoppeld aan de voorraad en eventuele externe magazijnen is de juiste basis voor een softwaresysteem in deze sector. De juiste combinatie van software, een website en de juiste hardware moet dit proces helemaal stroomlijnen en zorgen voor een betere winkelervaring voor de klant.

Gerelateerde oplossingen

Een overzicht van de verschillende oplossingen voor woon- en interieurwinkels:

 

Gerelateerde producten

 1. Elo 2202L

  Elo 2202L
  Vanaf € 449,00 € 543,29
 2. Zebra TC21

  Zebra TC21
  Vanaf € 377,00 € 456,17
 3. Star TSP654II

  Star

  Star TSP654II
  Vanaf € 156,00 € 188,76
 4. Honeywell Voyager 1202g

  Honeywell Voyager 1202g
  Vanaf € 175,00 € 211,75
 5. Zebra LI4278

  Zebra

  Zebra LI4278
  Vanaf € 223,00 € 269,83
 6. EPSON TM-T20III

  EPSON TM-T20III
  Vanaf € 116,00 € 140,36
 7. Star mPOP

  Star mPOP
  Vanaf € 301,00 € 364,21
 8. Epson TM-T88V

  Epson TM-T88V
  Vanaf € 229,00 € 277,09
 9. Star mC-Print3

  Star mC-Print3
  Vanaf € 212,00 € 256,52
 10. Glancetron 22 Touch Monitor (22")

  Glancetron

  Glancetron 22 Touch Monitor (22")
  € 570,00 € 689,70