• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service

iDPos is Adivo geworden!

Transport en Logistiek

De transport- en logistieke sector kenmerkt zich door de verplaatsing van goederen in de distributieketen. Door de verplaatsing van deze goederen inzichtelijk te maken wordt gewerkt met een identificatiekenmerk, zoals een barcode of RFID tags. Het monitoren van deze verplaatsing wordt gedaan met elektronische hulpmiddelen, zoals onder andere barcode scanners, PDA’s en heftruck computers. De transport- en logistieke branche is volledig geautomatiseerd, onderliggende softwaresystemen kunnen exact detecteren en weergeven waar goederen zich in de keten bevinden.

Automatisering

Kernactiviteiten binnen de transport & logsitieke keten zijn altijd gericht op scherp in – en verkopen en inzichtelijk maken van de voorraadsituatie. De juiste automatiseringsoplossingen moeten u daarbij helpen. Het gebruik van barcode scanning en software is dan ook niet weg te denken om efficiënt voorraadbeheer te realiseren.

Trends in de markt

  • Marges staan onder druk door hevigheid concurrentie en ketenintegratie.
  • Processen worden steeds meer geautomatiseerd, van voorraad beheer tot klantinformatie.
  • Lage foutmarges en snelheid (lees efficiëntie) zijn een vereiste in de huidige markt
  • Er kan gebruik gemaakt worden van barcodes van de leveranciers, maar steeds vaker zien we ook dat bedrijven eigen barcode labels gaan voeren.

LABELPRINTERS

Als goederen naar een volgende bestemming verzonden worden, wordt er voornamelijk gewerkt met labelprinters. Deze labelprinters worden ingezet om stickers met (adres)gegevens en een barcode te printen voor de uitgaande pakketten. Dit kunnen professionele of industriële labelprinters zijn voor grote hoeveelheid pakketten, op een productieband of door middel van picklijsten door magazijnmedewerkers / heftruckbestuurders.

RFID TAGS

Het voorzien van een magazijn met RFID-tags op de dozen/pallets is de volgende stap naar automatisering en maakt direct inzichtelijk hoe veel voorraad er daadwerkelijk in het magazijn voorradig is.

Trends in de markt

  • De sector focust zich meer op de verhoging van de marge, dan de omzetgroei. Om tot een verbetering van marge te komen is automatisering een must.
  • Meer kennis over het logistieke proces betekent dat minder producten voor langere termijn op voorraad gehouden worden. Trends in de verkoop zijn eenvoudiger te voorspellen en op te anticiperen.

Gerelateerde oplossingen

Een overzicht van de verschillende oplossingen voor de transport- en logistieke branche:

 

Gerelateerde software

Hieronder staan de verschillende softwarepakketten, geschikt voor magazijnen en distirbutiecentra.

Gerelateerde producten

Search engine powered by ElasticSuite