• Kennis van zaken
 • Persoonlijk advies
 • Snelle respons
 • Uitgebreide ondersteuning en service

Vraag een offerte aan!

Sorteercentra en fulfilmentbedrijven

In sorteercentra worden efficiënt orders verzameld, verpakt en gelabeld voor een nauwkeurige verzending van webshoporders. Fulfilment is echter het proces van de orderafhandeling, in kaart gebracht, vanaf het moment dat goederen in het warehouse of magazijn worden ontvangen, tot het moment dat ze worden verzonden naar de eindklant/consument.

Dit proces kent wat overlap met het orderproces wat is omschreven bij de “magazijnen en distributiecentra”, maar is meer gericht op de weg die webshoporders afleggen van bestelling tot bezorging. Met fulfilment doelen we op een extern magazijn, of externe partij die het logistieke proces voor zijn/haar rekening neemt.

Fulfilmentbedrijven

Er zijn diverse externe partijen die fulfilment aanbieden, en de magazijnen ter beschikking stellen om orders te vervoeren uit uw webshop. Belangrijkste voorwaarde is dat het ordersysteem van de verkoper aansluit op het systeem van het fulfilmentbedrijf.

Het fulfilmentbedrijf zorgt er dan voor dat uw verkochte goederen – die opgeslagen liggen in magazijnen, snel en efficiënt bij deze klant terecht komen. Op deze manier wordt de kennis en expertise van fulfilmentbedrijven ingezet en kan de webshop/verkopende partij zich meer focussen op de verkoop.

Voordelen van Fulfilment

 • Fulfilmentbedrijven nemen het voorraadmanagement op zich en de verwerking wordt van bestelling tot levering geregeld.
 • Goederen worden efficiënt opgeslagen, wat kosten kan schelen.
 • Goederen kunnen vaak ook tegen betere tarieven worden verzonden, doordat fulfilmentbedrijven gebruik maken van volumevoordeel.

Deze verwerking van pakketten is vergelijkbaar met sorteerbedrijven. Die verwerken ook de pakketten van een klant aan een lopende band en verzorgen de verdere verzending naar postbedrijven.

Automatisering

Deze bedrijven zouden lang niet zo efficiënt kunnen werken zonder enige vorm van automatisering. Het belangrijkste onderdeel is IT, het inzetten van een goed WMS (Warehouse Mangement Systeem) in combinatie met het labelen en scannen van producten om ze gedurende het gehele proces nauwlettend te volgen.

Onderstaande oplossingen worden gebruikt in fulfilmentbedrijven en distributiecentrums”

 • (Industriële) PDA’s
 • Mid-range- en industriële labelprinters
 • Pocketscanners
 • Draadloze barcodescanners

Van Goederenopname tot voorraadbeheer

Nadat de goederen in het fulfilmentcenter ontvangen zijn worden deze geteld en ingeboekt. De meest eenvoudige manier is door het scannen van de pakketten of pallets met PDA’s of mobiele computers. Door middel van PDA’s en software wordt het magazijn verder verbeterd en aangescherpt.

De consument of eindklant verwacht dat de leverdatum op de website accuraat is en dat het product direct verzonden is. De betrouwbaarheid van deze voorraad moet dus altijd correct zijn. Een voorraadstatus moet altijd realtime zijn. Wanneer een product gescand is wordt hij direct van de voorraad afgehaald.

Orderverwerking: belang van data

Van het orderpicken tot het inpakken van de producten. Bij het orderpicken kan rekening gehouden worden met de labels op de stellingen, alles om zo snel en efficiënt te werken. Alles wordt beheert in de software, die rapportages aan de klant kan sturen en het hele orderproces inzichtelijk maakt voor  klant en consument/eindklant.

Elke stap in het proces wordt data terug gekoppeld:

 • Industriële labelprinters: Met industriële labelprinters worden pakketten of pallets gelabeld bij binnenkomst of en bij verzending aan de eindklant worden deze goederen weer van een verzendlabel voorzien voordat de ingeladen worden door de pakketdienst.
 • Mobiele computers: Door middel van PDA’s, barcode scanners of ringscanners worden de orders gepickt en direct in het WMS bijgewerkt. Hierdoor heeft men altijd de accurate voorraad en weet de klant dat de order gepickt is. Doordat in gescand worden met de PDA’s kunnen zowel de klant als de consument op de hoogte gehouden worden over de status van de pakketjes.
 • Heftruckoplossingen: Onder heftruck computers verstaan we mobiele computers die vast worden gemonteerd aan een heftruck. Een heftruck computer heeft een groot scherm, een ingebouwd toetsenbord of touch oplossing en functioneert in combinatie met een bedrade of draadloze barcode scanner of PDA. 

Veel oplossingen voor fulfilmentbedrijven of sorteercentra’s zijn vergelijkbaar met die van magazijnen en distributiecentra. Deze staan ook op deze pagina beschreven.

Software

Hieronder staan de verschillende softwarepakketten, geschikt voor magazijnen en distirbutiecentra.

Gerelateerde oplossingen

Een overzicht van de verschillende oplossingen voor de sorteercentra en fulfilmentbedrijven:

 

Gerelateerde producten

Search engine powered by ElasticSuite