• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service

iDPos is Adivo geworden!

Vervoerders en pakketleveranciers

Vervoerders en pakketleveranciers transporteren goederen vanuit  de productie-, distributie- of toeleveringsketen, en leveren binnen elke fase tussen ontvangst en levering aan de eindgebruiker.

Het scannen en labelen van goederen zorgt voor een betere efficiëntie en grotere nauwkeurigheid bij het afleveren van goederen, door het gebruik van PDA’s / mobiele computers en mobiele labelprinters.

Pakket afleveren

Voor pakketvervoerders is het van groot belang dat er in de bestelbus of vrachtwagen bij klanten de goederen gescand kunnen worden voor ontvangst. Wanneer goederen de bestemming hebben bereikt is het werk van de chauffeur gedaan.

Voor de administratieve afhandeling kan echter een bewijs van levering nodig zijn. Dit kan afgedrukt worden met een mobiele labelprinter. Ook kunnen labels in gescand worden met een PDA of mobiele oplossing.

Mobiele bon- of  labelprinters

Een mobiele bon- of labelprinter behoort tegenwoordig tot het standaard assortiment van veel vervoerders / pakketleveranciers. Vooral bij de grotere vervoersbedrijven kan er met een mobiele bon- of labelprinter een ontvangstbewijs afgedrukt worden. Het voordeel van een dergelijke printer is dat er onderweg of op locatie dit bewijs afgedrukt kan worden, met de meest accurate informatie.

Ook het afdrukken van last-minute documenten in de (bestel)bus of vrachtwagen kan met mobiele printers aangepast worden.

 

PDA’s

Een PDA om barcodes op pakketten te scannen is van groot belang  om het leveringsproces nauwkeuriger in kaart te brengen. Door het scannen van pakketten bij de plaatsing in de bus, tot het moment dat er voor de deur van de klant / consument gescand wordt is de exacte tijd te berekenen van elke pakketbezorger. Deze kan naast de GPS gegevens van de bus komen te liggen en op deze manier is eenvoudig te berekenen en in kaart te brengen welke route de chauffeur heeft afgelegd en hoe lang het duurt voordat een pakketje bij een klant of consument wordt afgeleverd.

Software

Gescande barcodes moeten altijd gestuurd worden naar de juiste softwareapplicatie. Samen met de GPS data kunnen chauffeurs nog beter beoordeeld worden en kan er bij zoekgeraakte pakketten sneller beoordeeld worden waar het probleem zich bevindt.

Hieronder staan de verschillende softwarepakketten, geschikt voor magazijnen en distirbutiecentra.

Gerelateerde oplossingen

Een overzicht van de verschillende oplossingen voor vervoerders en pakketleveranciers:

 

Gerelateerde producten

Search engine powered by ElasticSuite