• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service

Vraag een offerte aan!

Digitale menukaart aanbieden

Digitale menukaart aanbieden

De horeca is zich de afgelopen jaren steeds verder gaan door ontwikkelen. Mobiele betaalterminals zijn niet meer weg te denken op terrassen. Kassasystemen worden vervangen door POS tablets en ook zelfbedieningskassa’s zijn in opkomst.

Een andere trend is de toename van tablets als digitale menukaart. Onpersoonlijk of juist professioneel? De opkomst van digitale menukaarten is een interessante ontwikkeling. Steeds vaker zien we ze in tabletvorm bij all-you-can-eat formules, maar ze winnen ook steeds meer terrein bij de meer traditionelere restaurants en cafés.

Menukaart op tablet

Tablets als digitale menukaart

Voor digitale menukaarten worden vaak tablets gebruikt. Dit kunnen gespecialiseerde POS tablets zijn, maar ook bijvoorbeeld iPads. Via deze tablets kunnen er onder meer drank en gerechten besteld worden, een ober aan de tafel krijgen of direct betalen.

Bestellingen worden met een druk op de tablet direct naar de bar of keuken verzonden. Aldaar zorgt de bonprinter dat de bestelling bereid kan worden, waarna de ober ingeseind kan worden dat de bestelling gereed is.

Waarom digitale menukaarten gaan gebruiken?

De belangrijke reden om digitale menukaarten te gaan gebruiken is het besparen van tijd en geld.  Dit komt mede omdat de klant geen contact hoeft te zoeken met de ober door middel van oogcontact, te wenken of te wachten tot er een ober langs zijn of haar tafel loopt. 

Bijvoorbeeld een drankbestelling of een extra portie friet kan direct op de tablet besteld worden.De bar of warme keuken is direct op de hoogte en kan het gerecht bereiden of de drank inschenken. Dit maakt het proces zo veel gestroomlijnder. En dit zorgt er ook voor dat de klant  meer tevreden is over de snelheid van zijn bestellingen.

Bovendien is het een feit dat er meer drank en bijverkopen gedaan worden door het gebruik van digitale menukaarten. Ook worden bestellingen sneller aan tafel geserveerd, waardoor tafels sneller vrij komen en er meer gasten op een avond ontvangen kunnen worden. Allemaal factoren die leiden tot een verhoging van uw omzet.

Tablet betalen via digitale menukaart

Voordelen van het gebruik van digitale menukaarten

Buiten de belangrijke (al reeds genoemde) voordelen hebben we nog een aantal belangrijke voordelen op een rij gezet:

  • Meer tijd voor persoonlijk contact: Een ober wordt van doorgeefluik meer een persoonlijke adviseur bij het bestellen van gerechten.  Er is meer tijd voor obers om de klant net even iets beter te adviseren over “die uitstekende wijn” of “dat specifieke menu”, wat weer kan leiden tot extra omzet.
  • Minder foutgevoelig: De klant geeft zelf de bestelling direct door aan de bar of keuken. Dit creëert meer rust in de bediening en minder fouten in de afhandeling van bestellingen.
  • Thema menukaarten creëren voor grote groepen of feestdagen: Niet langer meer A4’s of nieuwe menukaarten drukken. Maak bepaalde profielen voor groepen / lunches of feestdagen, inclusief juiste prijzen en gerechten. De tablet doet de rest.
  • Geen lange rijen meer aan de kassa: Direct betalen met de tablet in de hand of de rekening opvragen bij een ober. Dit zorgt voor snelle service en een hogere mate van klanttevredenheid.
  • Voeg beleving toe: Door gebruik te maken van een interactieve menukaart kunt u foto’s, video’s en teksten toevoegen aan gerechten. Nieuwe gerechten kunnen voorzien worden van een video van de bereidingswijze of de herkomst van de gerechten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Keuze voor de tablet

De keuze voor een POS tablet is ook een belangrijke stap in dit proces. Er zijn specifieke POS tablets beschikbaar die spatwaterdicht zijn, of tegen een stootje kunnen. Belangrijke factoren om mee te nemen voor een investering. Het is immers van belang dat niet elke maand een nieuwe tablet aangeschaft moet worden (en worden geconfigureerd). 

 Ook is het van belang om te bekijken of de tablet ondersteund wordt door de softwareoplossing. Een lijst met geschikte POS tablets is hier te vinden.

Betalingen met tablet menukaart

Keuze voor de software

Een tablet zonder software is slechts een tablet. Om een tablet aan te passen naar een digitale menukaart, is er een softwarepakket nodig. Gelukkig is het aanbod overweldigend en hoeft software niet vanaf basis ontwikkeld te worden. De huidige softwarepakketten zijn eenvoudig naar uw hand te zetten. Gerechten invoeren, foto’s toevoegen en de integratie met uw POS systeem/bonprinter(s) zijn de voornaamste stappen die gevolgd moeten worden.

De eerder genoemde voordelen zorgen voor een verandering in werkwijze. Personeel kan meehelpen bij het plaatsen van de eerste bestelling en daarna is de klant aan zet. Het personeel heeft op deze wijze meer tijd om klanten uitgebreider te ontvangen, advies te geven en afscheid te nemen van de klant. Door te werken met digitale menukaarten zal het “ik kom zo bij u” niet snel meer klinken in de horecagelegenheid. 

De inzet van tablets in uw horecagelegenheid zorgen voor veel efficiëntievoordelen. Klanten bestellen meer drankjes en hapjes tussendoor. Bij all-you-can-eat concepten kunnen tablets zorgen voor een kostenbesparing, omdat er gebruik gemaakt kan worden van “runners” voor het uitserveren. Met runners bedoelen wij voordelige medewerkers die veel werk uit handen nemen.

Meer informatie

Heeft u ook interesse in POS tablets of het inzetten van digitale menukaarten voor uw horecaonderneming? Neem contact op met Adivo!

Wij bezitten de kennis en expertise voor het selecteren van de juiste softwarepartner voor u en kunnen u de hardware adviseren die u nodig heeft! Neem contact op via 088 011 011 0, onze chat functie op de website of e-mail uw vraag naar [email protected].

Gerelateerde producten

Digitale menukaart aanbieden

Search engine powered by ElasticSuite