• Kennis van zaken
 • Persoonlijk advies
 • Snelle respons
 • Uitgebreide ondersteuning en service

iDPos is Adivo geworden!

Beheren van mobiele apparaten

In elke werkomgeving kan het voorkomen dat er snel opgeschaald of afgeschaald wordt met resources. En of deze resources nu personen, bestelbusjes of apparaten zijn, het is van groot belang dat dit zo gestroomlijnd mogelijk gebeurd zodat nieuwe resources direct ingezet kunnen worden.

Voor de opschaling van apparaten (PDA’s, tablets) bieden wij onze klanten “Mobile Device Management” aan, dat in het kort ook steeds vaker MDM genoemd wordt.

Wat is Mobile Device Management?

In de werkomgeving is het beheer van apparaten heel erg belangrijk. Daar staat Mobile Device Management of MDM eigenlijk voor: Het beheren van mobiele apparaten op het gebied van beveiliging, updates, handhaving en controle.

Vanaf locatie kan men een nieuw apparaat aanmelden, waarna geautomatiseerd en via het internet alle applicaties die intern binnen de organisatie gebruikt worden, worden geïnstalleerd. Tevens worden ook desgewenst restricties of beveiligingslagen aangebracht die vooraf zijn gedefinieerd.

Voor onze klanten betekent dit vaak: binnen enkele minuten een werkende PDA met de juiste software en rechten.

Bespaar uzelf veel tijd

Over hoe meer apparaten uw organisatie beschikt, hoe meer tijd en geld het normaliter kost om deze toestellen allemaal handmatig te onderhouden. Met Mobile Device Management boeken we grote winst op 3 gebieden:

 • Configuratie: het installeren en uitleveren van mobiele apparaten.
 • Beheer: Instellingen globaal afdwingen of verschillend per afdeling.
 • Beveiliging: Alle apparaten zo veilig mogelijk.

Wat zijn de voordelen van Mobile Device Management?

In omgevingen waar een hoger arbeidsverloop is, waar men vaak opschaalt qua resources en waar met kwetsbare apparaten gewerkt wordt kan het gebruik van een Mobile Device Management oplossing zeer interessant zijn.

Dit zullen we illustreren aan de hand van een aantal voorbeelden:

 • Reparatie: U bent werkzaam in de logistiek en maakt gebruik van PDA’s met barcodescanners om orders te picken. Stel u voor, om welke reden dan ook, een PDA valt uit. Normaliter een lang proces, opsturen - afwachten, vervangende PDA gebruiken met oudere software of een nieuwe PDA kopen en inrichten, zolang de oude PDA gerepareerd wordt.
  • Door MDM kunt u uw vervangende of nieuwe PDA direct koppelen aan de MDM, waarna binnen een kwestie van minuten de PDA weer draait op de laatste software, de PDA is ingericht, rechten zijn toegewezen, et cetera.
 • Updaten: Wilt u een update uitrollen, nieuwe applicatie direct op 50 apparaten tegelijk installeren? Dat kan met MDM. Elk apparaat dat aangemeld is bij onze MDM omgeving kan direct geüpdatet worden. Dit zorgt voor minimaal effectiviteitsverlies.
  • Let wel op: Voor de meeste devices te updaten heeft u een servicecontract nodig bij Zebra, Datalogic of Honeywell. Vraag altijd om de voorwaarden bij onze POS & Auto-ID specialisten.
 • Rechten: Wilt u bepaalde rechten op uw apparaten uit- of juist aanzetten? Dit kan op afstand door MDM geregeld worden. Merkt u bijvoorbeeld dat er (schadelijke) “third party” apps gebruikt worden door uw personeel? Door het aanpassen van de software kunt u ervoor zorgen dat bepaalde apps niet meer gebruikt kunnen worden. Ook behoort het doen van een reset van het gehele apparaat tot de mogelijkheden.
 • Kioskmode: Er bestaat met MDM zelfs een mogelijkheid tot kioskmode. Na het opstarten van een device start enkel en alleen de applicatie waarin gewerkt mag worden. Personeel kan dan geen andere applicaties openen.
 • Wachtwoorden van vertrekkende medewerkers: MDM kan u helpen in het geval dat medewerkers uw bedrijf verlaten. Een medewerker wordt ontslagen en geeft de wachtwoorden van zijn apparaat of apps niet door. Een dergelijk apparaat kan worden afgeschreven. Door MDM kan het apparaat direct opnieuw geconfigureerd worden.
 • Instellingen zijn beschermd: Herkenbaar bij uw ICT servicedesk? Medewerkers passen instellingen aan die ervoor zorgen dat applicaties niet werken. Extra druk op de IT afdeling en veel verloren tijd. Met MDM kunnen deze instellingen geborgd blijven, zodat uw personeel extra tijd vrij houdt voor andere zaken.
 • Inzichten: MDM kan u inzicht geven in het gebruik van de PDA’s. Er zijn diverse rapporten beschikbaar voor u om uw voordeel mee te doen. Een interessant rapport kan bijvoorbeeld het batterijverbruik zijn van een PDA of tablet. Is de batterij aan vervanging toe of verliezen we anders productiviteit?

Allemaal voorbeelden uit de praktijk die hopelijk een duidelijk beeld schetsen wat Mobile Device Management (of MDM) nu eigenlijk is en wat het voor u als ondernemer kan betekenen.

Grip op al uw apparaten

Door het omarmen van een Mobile Device Management (MDM) oplossing kan u grip op al uw apparaten krijgen en de productiviteit laten toenemen. Gemeten branchecijfers illustreren dat er tot wel 25% meer omzet per apparaat per maand gerealiseerd kan worden door het gebruik van MDM.

Wat betekent het voor u als u uw MDM bij Adivo onderbrengt?

Goed om te weten:

 • We werken met een opstartfee en een vast (klein) bedrag per PDA, per maand. Hierin is alles inbegrepen zoals tweedelijns support.
 • De MDM is niet afhankelijk van OS, maar Android en iOS worden het meest gebruikt onder onze klanten.  
 • We hebben succesvol MDM trajecten opgezet met devices van onder andere Zebra, Honeywell, Datalogic en Unitech.
 • Het advies aan onze klanten is pas te starten met een MDM oplossing vanaf 10 of meer apparaten.
 • Snel en eenvoudig uitrollen en te gebruiken.

Demo van de software

We kunnen ons voorstellen dat u ook graag de software wilt bekijken. Daarom hebben we onderstaande demo voor onze klanten samengesteld. In deze demo kunt u overzichtelijk bepaalde functionaliteiten bekijken. Zijn er aan de hand van deze demo meer vragen kunt u ons altijd contacteren.

Met de knop rechtsbovenin kunt u de demo ook full screen weergeven. Door op de rode tekstballonnen te klikken kunt u ervoor zorgen dat de demo verder gaat. 

Meer informatie

Hebben we uw interesse aangewakkerd omtrend Mobile Device Management? Bent u benieuwd wat MDM voor uw bedrijfshuishouding kan betekenen? Of heeft u andere vragen over MDM? Neem contact op met Adivo!

Neem contact op via 088 011 011 0, onze chat functie op de website of e-mail uw vraag naar [email protected]

Gerelateerde producten

Search engine powered by ElasticSuite