• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service

iDPos is Adivo geworden!

RFID IN MAGAZIJNEN

Steeds meer magazijnen of distributiecentra raken overtuigd van de waarde van Radio Frequency IDentification (RFID). Door middel van RFID technologie kunnen goederen of producten worden geïdentificeerd en gevolgd. RFID technologie wordt opgeslagen in speciale RFID chips. Deze chips bevatten data die worden gelezen door RFID readers.
 

 

Altijd de actuele voorraad inzichtelijk

In plaats van handmatig elk inkomend en uitgaand pakket of pallet te scannen, kan RFID ervoor zorgen dat er geen enkel pakket of pallet meer langs een scanner hoeft te verlopen. Dit leidt tot een meer efficiënte bedrijfsvoering als voorraadinzicht altijd aanwezig is door RFID tracking informatie. Door speciale RFID readers op te stellen in magazijnen kan door middel van elektromechanische velden de actuele voorraad altijd realtime zichtbaar zijn voor logistieke medewerkers en managers.

 

 

Meer duidelijkheid op de interne bedrijfsprocessen

Ook bedrijven waar intern goederen van locatie A naar locatie B gebracht moeten worden, of van opslag naar productie kan het gebruik van RFID leiden tot meer inzicht voor de managementlaag.

RFID biedt zichtbaarheid van goederenbewegingen binnen de organisatie, en een gestroomlijnde distributie. Ook aan klanten kan een betere indicatie afgegeven worden over de levertijden van de goederen. Zeker in industriële assemblageprocessen kunnen klanten dagelijks een update ontvangen over de status van de goederen en de verwachte leveringsdatum.

Vragen zoals: blijven producten te lang op een productieafdeling liggen – of – lopen de assemblagetijden op – behoren door het inzetten van RFID tot het verleden.

 

 

Gerelateerde producten

Search engine powered by ElasticSuite