• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service

iDPos is Adivo geworden!

Toegangscontrole van festivals of evenementen

Tijdens festivals en evenementen is het tegenwoordig al zeer gebruikelijk dat er wordt gewerkt met barcodes en mobiele scanners. Bij de binnenkomst van een evenement wordt een barcode op een papieren ticket of vanaf de telefoon gescand bij een toegangspoort. Dit scannen gebeurt met een mobiele telefoon, een (vaste) barcodescanner of een mobiele oplossing (PDA met barcodescanner).

Hieronder bespreken we de verschillende oplossingen voor het scannen van tickets op evenementen en of festivals. Heeft u ook interesse in het afdrukken van bijvoorbeeld polsbandjes op evenementen? Ook daar hebben we een oplossing voor.

Scannen met mobiele telefoons

In het verleden werd tijdens evenementen nog vaak gebruik gemaakt van het scannen met QR codes of barcodes vanaf mobiele telefoons. Vaak zag dit er aan een toegangspunt onhandig uit. Camera activeren, scherpstellen, scannen en dan app weer sluiten. Camera openen, moeilijk leesbare scannen codes vanaf mobiele telefoons (met of zonder barsten), wat zorgt voor enorme opstoppingen bij toegangspoorten.

Tegenwoordig zien we steeds meer organisatoren van mobiele telefoons afstappen. Het scannen van codes vanaf papier en mobiele telefoons duurt gewoon te lang, doordat camera’s geactiveerd moeten worden en een normale telefoon enkel de camera kan gebruiken om te scannen. Ook (kleuren) achtergronden scannen met een mobiele telefoon werkt niet optimaal en is gewoon niet efficiënt.

Scannen met mobiele scanners (PDA’s met barcodescanner)

De keuze voor een mobiele scanner is eigenlijk steeds logischer. Een mobiele scanner wordt ook wel een PDA of een mobiele oplossing genoemd. Deze mobiele scanners zijn tegenwoordig al voordeliger dan veel mobiele telefoons en hebben 4G of 5G functionaliteit. Het grootste voordeel tijdens het scannen is echter dat ze beschikken over een barcodescanner, die zich meestal in de kop van de bovenzijde van deze mobiele scanners bevindt.

Mobiele scanners zijn ideaal voor evenementen met meer dan 500 bezoekers of meerdere toegangspoorten. Deze scanners zijn enorm handig in gebruik, scannen snel vanaf telefoons of papier. Een ander voordeel is dat deze mobiele scanners een lange batterijduur hebben en dat er snel een visuele of auditieve feedback volgt als tickets geldig of ongeldig zijn.

Een mobiele scanner zorgt voor een soepele kaartcontrole bij uw evenement. Ook het scannen van zeer kleine barcodes of QR codes op festivalbandjes kan natuurlijk uitstekend met deze mobiele scanners.

Vaste scanopstellingen

Een voorbeeld van vaste scanoplossingen zien we regelmatig bij pretparken. Bij binnenkomst zijn er diverse poortjes waar een barcodescanner of ingebouwde scanner gebruikt wordt.

Pretparken hebben vaak een dergelijke opstelling bij de toegangspoortjes. Deze scanners zijn gekoppeld aan een computer (vaak verborgen) in de poortjes, of touchscreen pc die bediend kan worden door het personeel. In een dergelijke situatie wordt de informatie niet op de scanner weergegeven, maar op de (touchscreen) PC of in een geïntegreerde oplossing.

Oplossingen

Voor alle oplossingen hebben we diverse producten beschikbaar. Zo hebben we diverse betaalbare PDA’s met een 4G internetverbinding, geschikt om mobiel in te zetten. Touchscreen PC’s en ophangbeugels zijn ook verkrijgbaar in combinatie met draadloze barcodescanners. Ook bieden we supplies aan, zoals diverse polsbandjes, pasjes met NFC chips of andere toebehoren die tot deze oplossing behoren.

Meer informatie over toegangscontrole?

Heeft u nog vragen over toegangscontrole of het scannen van tickets / polsbandjes voor uw festival of evenement? Neem dan contact op!

Wij kunnen u adviseren voor het juiste gebruik van de hardware componenten en de toepassingen. Neem contact op via +31 (0)88 011 011 0, onze chat functie op de website of e-mail uw vraag naar [email protected].

Gerelateerde producten

Search engine powered by ElasticSuite