• Kennis van zaken
 • Persoonlijk advies
 • Snelle respons
 • Uitgebreide ondersteuning en service

iDPos is Adivo geworden!

Desinfectie en preventie

Door de huidige situatie in de wereld wordt het desinfecteren van POS producten en het beschermen van klanten en medewerkers steeds belangrijker. Desinfecteerbare behuizingen zijn vooral ontworpen met de gezondheidszorg in het achterhoofd, maar momenteel is de vraag naar producten met desinfecteerbare behuizingen groter dan ooit.

Binnen de retail sector is de vraag naar desinfecteerbare behuizingen ook in grote getalen aanwezig. Tevens ontvangen wij steeds meer vragen over spatschermen / scheidingsschermen en andere oplossingen voor het veilig op afstand afrekenen.

In dit artikel nemen we de diverse oplossingen door:

 • Desinfecteerbare behuizingen
 • Spat- en scheidingsschermen
 • Ergonomische oplossingen om veilig af te rekenen.

DESINFECTEERBARE BEHUIZINGEN

In de gezondheidszorg is het desinfecteren van gebruikersproducten van maximaal belang. In de zorgsector is vaak sprake van ploegendiensten, apparatuur welke dagelijks door meerdere mensen wordt gebruikt, is bijzonder vatbaar voor ziektekiemen en virussen en vereist ook een grondige reiniging.

Fabrikanten zoals Citizen en Zebra houden hier maximaal rekening mee in het ontwerp van diverse oplossingen. Door de jaren zijn er door deze en meerdere fabrikanten diverse gebruiksproducten ontworpen met desinfecteerbare behuizingen.

Door deze producten met desinfecteerbare behuizingen te gebruiken, beschermt u uw klanten effectief tegen ziektekiemen en virussen. Een aantal voorbeelden van apparaten in de gezondheidszorg met desinfecteerbare behuizingen:

 • Barcode scanners: Barcode scanners worden in de zorgsector gebruikt aan de balie, in combinatie met draagbare laptops of bij apothekers en laboratoria voor het scannen van geneesmiddelen en andere registratieformulieren.
 • PDA’s: PDA’s of mobiele computers zijn mobiel te gebruiken en werken vaak op een draadloze Wi-Fi verbinding. Vandaar dat PDA’s gebruikt worden door verpleegkundigen en artsen voor het identificeren en opvragen van patiëntgegevens, het scannen en aftekenen van geneesmiddelen en het inlezen en opvragen van de gegevens van registratiekaarten.
 • Label- en polsbandprinters: Door middel van label- of polsbandprinters kunnen barcodes op polsbandjes geprint worden voor patiënt identificatie, labels uitgeprint worden om deze op medicijnen te plakken of andere manieren van identificatie bedacht worden.

 

Welke fabrikanten bieden deze producten aan?

ZEBRA

Zebra DS8178-HC

De Zebra DS8178-HC is een draadloze 1D / 2D barcodescanner, ontworpen voor de gezondheidszorg. De barcode scanner heeft een Wi-Fi-vriendelijke modus en gebruikt hij alleen kanalen die niet met WLAN worden gedeeld.

Specificaties:

 • Een speciale coatinglaag voorkomt de verspreiding van bacteriën en virussen
 • Te gebruiken voor beveiligde patiëntgegevens te scannen: gecertificeerd volgens FIPS 140-2
 • Krachtige PowerPrecision + batterij of PowerCap-condensator
 • Inclusief Wi-Fi functionaliteit.

Bekijk de Zebra DS8178-HC hier.

 

Zebra TC52-HC

De Zebra TC52-HC is een innovatieve mobiele computer die eenvoudig te integreren is met bestaande systemen.

Specificaties:

 • 5 inch Android-gebaseerde mobiele terminal en Corning Gorilla Glass
 • De PDA heeft een 1D / 2D-scanner voor het vastleggen van medische gegevens
 • Uitgerust met een hygiënische, eenvoudig te desinfecteren behuizing
 • IP65- en MIL-STD-810G-gecertificeerd en valbestendig tot 1,2 meter.

Bekijk de Zebra TC52-HC hier.

 

Zebra ZD510-HC

Met de Zebra ZD510-HC kunnen de polsbandjes afgedrukt worden voor de patiënten. Deze polsbandprinter heeft een afdrukresolutie van 300 dpi en is aan te sluiten met USB of ethernetverbinding. Ook de polsbandjes worden uiteraard hygiënisch geproduceerd en hebben een antimicrobiële behandeling gekregen.

Bekijk de Zebra ZD510-HC hier.

 

 

Honeywell

Ook Honeywell heeft een productrange met desinfecteerbare behuizingen. Een aantal van de producten van Honeywell worden al jarenlang intensief binnen de gezondheidszorg gebruikt.

Een overzicht met de meest verkochte Honeywell producten met desinfecteerbare behuizingen:

 

Honeywell Scanpal EDA51-HC

De ScanPal EDA51-HC is een krachtige en multifunctionele mobiele terminal voor de gezondheidszorg. Met zijn 5 inch grote scherm, Android besturingssysteem, geïntegreerde 1D / 2D barcode scanner en desinfecteerbare behuizing is dit een gebruikersvriendelijke PDA.

Bekijk de Scanpal EDA51-HC hier.

 

Honeywell PC23d

Deze compacte labelprinter heeft een desinfecteerbare en hygiënische behuizing. Hij is geschikt voor het printen van labels, tags en polsbandjes.

Bekijk de Honeywell PC23d hier. 

 

Hoe maak je de apparaten met een desinfecteerbare behuizing schoon?

Elke fabrikant heeft uitgebreide desinfectie-instructies voor het schoonmaken van de barcodescanners, PDA’s en label- en polsbandprinters. Bekijk hier de instructies per merk in dit blogartikel.

SPAT- EN SCHEIDINGSSCHERMEN

Door het inzetten van plexiglas spat- en scheidingsschermen kunt u uzelf, uw medewerkers en uw klanten beschermen door te zorgen voor een veilige transactie. Het kan immers lastig zijn voor medewerkers/caissières om te voldoen aan de richtlijn van het RIVM om 1,5 meter afstand te houden tot klanten. Door de ‘kuch- of hygiëne schermen’ wordt de verspreiding van bacteriën verder ingedamd en voldoet u als winkelier aan de richtlijnen van het RIVM.

Fabrikanten zoals APG, SPACEPOLE en Safeguard hebben diverse schermen ontwikkeld die kunnen helpen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Door het scheiden van de klanten met uw personeel wordt de kans op verspreiding van het virus flink verlaagd.

Deze schermen zijn in te zetten voor het gebruik op een balie, in de winkel, of in de horeca. De spat- en scheidingsschermen in ons assortiment zijn zeer sterk, duurzaam en 100% recyclebaar. Op onze website hebben we een speciale pagina ingericht voor deze Spat- en scheidingsschermen. Deze pagina is hier te bekijken.

 

VEILIG OP AFSTAND AFREKENEN

Ook ergonomische oplossingen zorgen ervoor dat uw medewerkers niet in direct contact komen met het winkelend publiek. Het doel van deze producten is om veilige afstand te houden bij het afrekenen.

Met deze ergonomische oplossingen kunnen de kassa en de terminal naar wens aangepast en verplaatst worden, zodat er een veilige afstand gecreëerd wordt tussen medewerker en klant. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verlengstok waarmee de kassière het pinapparaat of de betaalunit kan aangeven aan de klant. Ook heeft fabrikant SPACEPOLE voor het gebruik van de pinautomaat een flessenhouder ontworpen waar desinfectant in kan worden geplaatst.

Bekijk de aangeboden ergonomische oplossingen op deze pagina.

 

MEER INFORMATIE

Wenst u meer informatie over desinfecteerbare apparaten voor de gezondheidszorg of andere branches? Of bent u op zoek naar een manier om veilig transacties met uw klanten te verrichten en zoekt u extra advies? Als jarenlange expert in onze branche kunnen wij u assisteren bij het maken van de juiste keuze. Neem contact op via 088 011 011 0, onze chat functie op de website of e-mail uw vraag naar [email protected].

Gerelateerde producten

Search engine powered by ElasticSuite