• Kennis van zaken
 • Persoonlijk advies
 • Snelle respons
 • Uitgebreide ondersteuning en service

Vraag een offerte aan!

Verzendlabels printen

Eenvoudig een verzendlabel via uw laptop of vast computer ingeven en afdrukken met een zelfklevende sticker? Veel (startende) webshops en het MKB kennen het uitprinten van verzendlabels, vaak nog op A4 of A6 papier met veel tape om een pakket wikkelen en hopen dat het etiket blijft zitten – en goed scanbaar blijft door de vervoerder. Het is echter veel eenvoudiger om te werken met verzendlabels en een labelprinter. Hieronder leggen we u de stappen uit aan de hand van verschillende vragen.

Op deze pagina staan een aantal vragen, die vaak terug komen bij het afdrukken van verzendlabels:

 • Wat staat er op een verzendlabel?
 • Hoe maak ik mijn eigen labels?
 • Wat voor een printer heb ik nodig om verzendlabels te printen?
 • Zit er verschil tussen verzendlabels van diverse vervoerders?
 • Kan mijn pakket opgehaald worden op kantoor?

Wat staat er op een verzendlabel?

Verzendlabels zijn gekoppeld aan uw bestelling. Een verzendlabel wordt aangebracht op de verpakking van een pakketje. De informatie die op de verzendlabel verwerkt is, is uit te lezen door de vervoerder. Door deze informatie kan uw pakketje correct geleverd worden op het opgegeven adres. Op de verzendlabel zijn dus een aantal onderdelen vereist voor een correcte levering, dit zijn:

 • Naam, adres en telefoonnummer van de geadresseerde. Hierdoor weet de vervoerder waar de zending geleverd moet worden en kan indien nodig contact opnemen.
 • Adres van de afzender. Wanneer een zending geretourneerd moet worden om wat voor reden dan ook, dan kan de vervoerder dit adres aanhouden.
 • Een barcode. De barcode is een onderdeel van het Track & Trace systeem. Elke keer als de zending een andere status krijgt, word deze code gescand en kan de informatie geüpdatet worden, van binnenkomst bij vervoerder tot afgeleverd (bij u thuis of bij de buren).

 

Hoe maak ik mijn eigen labels?

Voordat u  barcode labels kunt gaan afdrukken, dient u aandacht te besteden aan de software en drivers. Een labelprinter en labels kunnen niet functioneren zonder specifieke software.

Veel van de vervoerders zoals UPS, DHL of TNT hebben applicaties die gebruikt kunnen worden voor het aanmelden en direct afdrukken van de verzendlabels.                        Bekijk op deze pagina bijvoorbeeld de UPS installatie voor een thermische printer.

Wilt u meer opties? De Bartender en Zebra Designer software zijn voorbeelden van softwarepakketten die een koppeling kunnen maken met een onderliggende database. Deze labelprint- of ontwerpsoftware is er voor het optimaliseren de labels en verzendmogelijkheden. De software wordt geïnstalleerd op een PC of workstation waar de labelprinter ook op aangesloten en geïnstalleerd staat.

 

Wat voor een printer heb ik nodig om verzendlabels te printen?

Om de verzendlabels uit te kunnen printen, heeft u een thermische labelprinter nodig. Een labelprinter print labels en/of etiketten die bedrukt kunnen worden met tekst, afbeeldingen of barcodes. De populairste labelprinters en de printers die ondersteund worden door de vervoerders zijn:

 

 1. Zebra ZD220
   
  Zebra ZD220

  De Zebra ZD220 compacte desktopprinter is zeer betrouwbaar en beschikt over de functies die voldoen aan alle instapbehoeften. De dubbelwandige constructie zorgt ook voor een nog grotere stabiliteit en een robuust ontwerp.

   
 2. Zebra ZD421
   
  Zebra ZD421

  De Zebra ZD421 desktopprinter is de ideale keuze voor het duurzaam afdrukken van etiketten. Hij is verkrijgbaar in vier versies: de directe thermische overdracht, de thermische overdracht, een lintcassette of de gezondheidszorg.

   
 3. Zebra ZT230
   
  Zebra ZT230

  De Zebra ZT230 is een scherp geprijsde industriële labelprinter, met een krachtige polymeerbehuizing en eenvoudige interface. De labelprinter is geschikt voor gebruik binnen de gezondheidszorg, productie en de logisitieke sector.

   

 

Zit er verschil tussen verzendlabels van diverse vervoerders?

Ja, er zit verschil in grootte en afmeting van verzendlabels van vervoerders. De breedte en de lengte van verzendlabel is per vervoerder anders. Om het u gemakkelijk te maken, is er een selectie verzendlabels gemaakt per vervoerder. U kunt op de vervoerder hieronder klikken, om vervolgens alleen die verzendlabels te zien.

 

Kan mijn pakket opgehaald worden op kantoor?

Als er een zending via UPS of TNT verloopt, kan deze op uw gewenste locatie opgehaald worden. Dit kunt u aangeven tijdens het maken van de verzendlabel via de website van de vervoerder. Hierdoor hoeft u niet naar een service point.

Als er een verzending moet plaatsvinden via de andere vervoerders (DHL, DPD, GLS, PostNL), dan moeten deze wel via de service points of de zogenaamde verzend- of afhaalpunten verstuurd worden. Klik op onderstaande vervoerder voor de juiste verzendlabels en toebehoren.

 

 

  Search engine powered by ElasticSuite