• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service

Vraag een offerte aan!

Handsfree scannen in magazijnen en de logistiek

In de logistieke en transportbranche draait het steeds vaker om een hoge efficiëntiegraad. Omdat de marges steeds verder onder druk staan en de circulatie van pakketten steeds sneller gaat moeten alle handelingen zo gestroomlijnd mogelijk verlopen. De industrie is steeds in ontwikkeling en ook barcode scanning in warehouses, logistiek en transport is continue aan verandering onderhevig.

Barcode scanning in magazijnen

Steeds meer groothandels, winkels en webshops gebruiken barcode scanners in hun magazijn. Barcode scanners zorgen ervoor dat de voorraadpositie en logistieke situatie inzichtelijker en minder foutgevoelig worden. Orderpicking is de meest belangrijkste en toegankelijke manier van het gebruik van een barcode scanner in het magazijn.  Andere toepassingen zijn het voorbereiden van inkoop- of verkooporders en het controleren en muteren van de actuele voorraad.

Handsfree scannen in warehouses

Steeds vaker vernemen wij signalen vanuit magazijnen en de logistieke sector dat men de indruk heeft dat het scannen van pakketten sneller en met meer vrijheid kan plaatsvinden. Het dragen van grote robuuste barcodescanners wordt door de toenemende drukte als belemmering gezien. Het scannen van zo veel mogelijk pakketten of pallets in korte tijd komt steeds verder onder druk te staan. Handsfree scannen kan een oplossing zijn voor dit probleem.

Wat verstaan we onder handsfree scannen?  

Handsfree scannen kan plaatsvinden met een draagbare ring- of handscanner. Hieronder beschrijven we de beide oplossingen voor handsfree scannen:

  • Draagbare handscanner: Een draagbare handscanner wordt door een magazijnmedewerker als een soort van lichtgewicht handschoen bevestigd. Op de bovenkant bevindt zich een scanunit die via bluetooth verbonden kan worden aan een mobiele oplossing, meestal een handheld PDA of tablet.
  • Ringscanners: Een ringscanner bestaat uit een scanunit die bevestigd wordt aan een of meerdere vingers, met als doel om handsfree te scannen. Deze ringscanners worden via een bluetooth verbinding gekoppeld met bijvoorbeeld een PDA of een tablet.

Door een scanunit te richten en de triggerknop indrukken kunt u de code scannen. Als sneller en efficiënter scannen benodigd is kan een draagbare scanner een oplossing zijn. Deze scanners maken het mogelijk om helemaal handsfree te werken. Dit biedt totale vrijheid en kan zorgen voor een verbetering van de logistieke processen.

Fabrikanten van draagbare handscanners

Merken als Zebra, Proglove en Datalogic produceren draagbare handscanners voor de logistieke sector. Ze hebben allemaal diverse oplossingen ontwikkeld. Hieronder worden de Zebra RS5100 en ProGlove verder uitgelicht.

 

Zebra RS5100 ringscanner

Door het gebruik van een Zebra RS5100 kunt u handsfree 1D of 2D barcodes scannen. De scanner is te bevestigen aan een vinger en is met zijn slechts 70 gram bijna gewichtsloos. Deze comfortabele scanner beschikt over bluetooth en kan gebruikt worden in magazijnen met een temperatuur van -20 tot 50 graden Celsius..

De ringscanner is ook robuust. Hij is gemakkelijk bestand tegen meerdere valpartijen tot 1,8 meter en is volledig beschermd tegen het binnendringen van stof en spatwater volgens de IP65-certificering. Bovendien rekken de metalen gespen en nylon banden niet uit om slijtage te voorkomen. Bekijk hier de diverse modellen van de Zebra RS5100 ringsscanner.

ProGlove en Mark basic

ProGlove heeft zich helemaal toegelegd tot het produceren van lichtgewicht handsfree oplossingen. De Mark Basic oplossing van ProGlove wordt in combinatie met een verstelbare open handschoen gedragen bovenop de hand van de gebruiker. Om een al dan niet geslaagde scan te bevestigen aan de gebruiker wordt gebruik gemaakt van diverse signalen, waaronder LED-licht, trilfuncties,  geluid of een display waar de status op af te lezen is.

Met de ProGlove handsfree oplossing is zowel het scannen van 1D als 2D barcodes is mogelijk. In onderstaande video kunt u de werking van een dergelijke draagbare handscanner en de tijdsbesparing zien.

Bekijk hier de diverse ProGlove handscanners

Snelheidswinst

Het voornaamste voordeel van draagbare scanners is uiteraard snelheid, maar ook gebruiksgemak speelt natuurlijk een grote rol. Het telkens oppakken van een barcode scanner of PDA is niet meer nodig. ProGlove geeft aan dat het zo tot wel zes seconden per scan bespaart kan worden.

Verbinden met diverse apparaten

Via bluetooth technologie kan verbinding worden gemaakt met verschillende apparaten, zoals bijvoorbeeld een tablet, smartphone of PDA. Zo kunnen Android of iOS bedrijfsapplicaties benaderd worden en kan het scansignaal en de bevestiging via de handscanner worden overgenomen van de apparaten waarmee verbonden wordt.

Meer informatie?

Het maken van de juiste keuze voor een handsfree scanning oplossing is geen eenvoudige opgave. Er zijn belangrijke factoren in overweging te nemen, zoals het merk, de softwareoplossing die op uw mobiele apparaat draait en of deze de handsfree oplossing ondersteunt. Allemaal vragen die belangrijk zijn in de uiteindelijke keuze.

Wilt u meer informatie inwinnen over handsfree scanning of bent u op zoek naar helder advies voor uw specifieke situatie? Neem contact op via +31 (0)88 011 011 0, onze chat functie op de website of e-mail uw vraag naar [email protected].

Gerelateerde producten

Search engine powered by ElasticSuite