• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service

Vraag een offerte aan!

PDA’s in de magazijnomgeving

In magazijnen, industriële en logistieke operaties worden steeds vaker PDA’s of mobiele computers gebruikt in de operatie. Door de jaren heen zien we een belangrijke ontwikkeling ontstaan aan de zijde van de fabrikanten, meer richting de industriële PDA.

Aan de zijde van de fabrikanten, zien we dat er steeds meer wordt geluisterd naar de markt en dat er steeds nieuwe oplossingen komen, zoals contactloos opladen, hot swap batterijen of extra aandacht voor de levensduur van een mobiele oplossing. In dit artikel nemen we de belangrijkste functionaliteiten door die een PDA echt voor een magazijnomgeving geschikt maken.

Robuustheid

Een magazijnsetting vraagt om een professionele oplossing. Robuuste PDA’s hebben vaak een IP beschermingsklasse van IP-65 of zelfs Ip-67. Dit betekent dat deze PDA’s stofdicht zijn en vanuit alle richtingen waterstralen aankunnen. Veel van deze PDA’s zijn bestand tegen vallen van hoogtes tot 1.5 – 2.0 meter op een betonnen oppervlakte en zijn te gebruiken tijdens diverse weersomstandigheden of temperaturen.

Contactloos opladen

Net zoals bij een mobiele telefoon blijven contactpunten kwetsbaar. Met contactpunten bedoelen we de metalen pinnetjes waarmee opgeladen wordt. Door contactloos op te laden worden breekbare contactpuntjes voorkomen en krijgt een mobiele oplossing nog een veel langere levensduur. Juist de contactpuntjes zijn de eerste plaats waar zich vuil ophoopt of waar door middel van speling het opladen niet meer functioneert.

Met contactloos opladen wordt er vaak gebruik gemaakt van een cradle/docking station. Als de PDA wordt geplaatst in deze cradle wordt er door middel van een magnetisch veld energie overgebracht van de cradle (het oplaadstation) naar de PDA.

Een voorbeeld van een PDA voor de magazijnomgeving die deze technologie heeft omarmt is de Skorpio X5 van Datalogic. Een zeer robuuste PDA, met scanengines, diverse accessoires, toetsenborden en een mogelijkheid tot een hot swap vervangbare batterij.

Hot swap vervangbare batterijen

Met een “hot-swap” bedoelen we het verwijderen of aansluiten van componenten op een mobiele oplossing, terwijl het apparaat aan blijft staan. In een magazijnomgeving is dit een zeer belangrijke functie, vooral in combinatie met de batterij.

Er is immers niets zo vervelend als het productieproces verplicht onderbreken omdat een batterij vervangen moet worden. Dit is een van de redenen waarom professionele oplossingen, zoals deze mobiele PDA’s veel gevraagd worden in productieomgevingen.

  • De Zebra MC9300 is een goed voorbeeld van een industriële PDA met een hot swap vervangbare batterij. Als de batterij eruit gehaald wordt valt het scherm uit en functioneert de PDA op een lage energiemodus. Als er binnen 5 minuten de batterij wordt vervangen kunt u direct verder gaan met uw werkzaamheden.

Accessoires

Een PDA kan pas goed gebruikt worden in een magazijnomgeving als de juiste accessoires verkrijgbaar zijn. Met deze accessoires bedoelen we niet de scanengine, die gebruikt wordt om barcodes te scannen. De meeste PDA’s hebben immers al een ingebouwde scanengine.

Met accessoires bedoelen we de grote hoeveelheid aan extra (zware) batterijen, ergonomische gungrips om nauwkeuriger en sneller te richten en scannen, beschermhoesjes en single- en multi docking stations voor professioneel gebruik.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie inwinnen over een PDA voor de magazijnomgeving of bent u op zoek naar helder advies voor uw specifieke situatie? Neem contact op via +31(0)88 011 011 0, onze chat functie op de website of e-mail uw vraag naar [email protected].

 

Gerelateerde producten

Search engine powered by ElasticSuite