• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service

iDPos is Adivo geworden!

Het creëren van een optimaal binnenklimaat

Slimme sensoren kunnen belangrijk zijn om de binnentemperatuur van uw magazijn, transporthal of winkelomgeving te monitoren en direct aan te passen. Met de huidige energiekosten en wereldwijde zienswijze op het verbruik van energie, zijn deze sensoren een goed startpunt om uw energie-uitstoot te verlagen, zonder dat het welzijn van uw medewerkers in het geding komt.

Het aanpassen van temperatuur in rustige / en drukke ruimtes

Drukke ruimtes hebben minder verwarming nodig, anders loopt de temperatuur snel op. Ieder mens genereert immers ook CO2-warmte en met veel mensen in een ruimte, zal deze ruimte simpelweg minder verwarmt moeten worden gedurende de dag.

Door juist die sensoren te gebruiken en slimme data te meten kan de verwarming gedurende de dag teruggedraaid worden, totdat het kantoorpand sluit. Ook kunnen er gedurende de week patronen worden ontdekt, wanneer welke ruimtes extra verwarmen en wanneer niet. Alles om de energie uitstoot te minimaliseren, te besparen en een aangenaam binnenklimaat te creëren.

In rustige (of praktisch onbezochte ruimtes) kan er gekozen worden om de temperatuur nog meer te regulieren en geen ruimte te verwarmen waar geen werknemers aanwezig zijn.

Het juiste startpunt

Het is belangrijk om te beginnen met de juiste afwegingen te maken. Wat wilt u gaan meten, welke klachten zijn er intern over het klimaat en welke ruimtes zijn belangrijk om te meten.

Per ruimte kan er uiteraard een sensor opgehangen worden voor het meten van de temperatuur. De ErgoSense Abacus is een mooie oplossing, die ook de mogelijkheid heeft tot het meten van personen. De Ergosense Airlab is ook ene optie. Deze luchtkwaliteitmeter meet buiten de temperatuur ook fijnstof, CO2-niveau, luchtvochtigheid, Hoeveelheid TVOC’s en geluidssterkte.

Uw werkomgeving is te monitoren met deze slimme sensoren van Ergosense. Deze sensoren werken met bluetooth en kunnen verschillende omgevingswaardes meten zoals, aanwezigheid, licht, luchtkwaliteit, luchtvochtigheid en geluid. De software oplossing van Ergosense werkt volledig in de Cloud en zet de data om in informatie waarop u uw beslissingen kunt baseren.  

 

Geluidssterkte

Ook kunnen metingen in geluidssterkte leiden tot bruikbare analyses. Is er een correlatie tussen de bezetting in ruimtes waar veel personen zitten ende geluidssterkte. Zijn er genoeg stilteruimtes of vergaderzalen, worden deze wel gebruikt? Allemaal vragen die belangrijk zijn om te stellen en met de juiste data kunnen worden onderbouwd.

Uitpakken, installeren en analyseren

De diverse oplossingen die daarvoor beschikbaar zijn, worden in een pakketje verzonden. Na het uitpakken kunt u de sensoren opladen, installeren op de locatie of ruimte waar u wilt gaan meten en daarna gaan analyseren in de “cloud” applicatie die de data binnenhaalt.

Meer informatie

Om het optimale binnenklimaat te realiseren en de werkomgeving aan te passen aan optimale omstandigheden, zijn slimme sensoren een mooie oplossing. Heeft u meer vragen of advies nodig over de slimme oplossingen? Neem contact op met een van onze adviseurs.

Gerelateerde producten

Search engine powered by ElasticSuite