• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service

iDPos is Adivo geworden!

De Zebra MC9300: Een krachtpatser in het magazijn

De Zebra MC9300: Een krachtpatser in het magazijn

Zebra heeft zichzelf overtroffen met de opvolger van de MC9200. De nieuwe Zebra MC9300 mobiele computer is de ideale partner in elke magazijnomgeving. Een dubbele batterijduur ten opzichte van zijn voorganger, een groot 4,3 inch touchscreen en praktisch onverwoestbaar, maken deze MC9300 een must-have in het magazijn.

MC9300 is ontworpen voor gebruik in elke magazijnomgeving, van koude voedselverwerking tot detailhandel en productie. Zijn diversiteit is een van de redenen waardoor de MC9000 serie al meer dan 15 jaar een begrip is in de logistieke branche.

Sterker nog, in 2003 werd de MC9000 geïntroduceerd door Symbol, later gecontinueerd door Motorola en uiteindelijk geperfectioneerd door Zebra. De 0 werd tijdens zijn introductie voorgesteld als een moderne, compacte en lichtgewicht mobiele computer, ontworpen voor industriële barcodeapplicaties. Een beschrijving die zelfs nu nog steeds relevant is. Nu vele jaren verder, zijn er al over de 3 miljoen exemplaren verkocht, wat binnen deze markt een unieke prestatie genoemd mag worden.

 Zebra MC9300 kleine barcodes

Het product

De Zebra MC9300 is een praktisch onverwoestbare mobiele computer met 4,3 inch touchscreen en pistolgrip.  De Zebra MC9300 is multifunctioneel, maar ook beschikbaar in een groot aantal mogelijke variaties. Zo zijn er 4 verschillende geïntegreerde scanengines 5 verschillende toetsenbordindelingen beschikbaar en zijn er varianten die binnen koude of brandbare omgevingen gebruikt kunnen worden. In combinatie met de onverwoestbaarheid is het duidelijk dat dit model zijn plaats binnen de logistieke branche dubbel en dwars verdiend heeft.

MC9300 Zebra product

Android in plaats van Windows Mobile

Een van de meest grote uitdagingen van Zebra was om het Windows Mobile Platform (dat vanaf eind 2019 niet meer ondersteund wordt door Microsoft) om te zetten naar een Android platform. Android is ontworpen voor capacitieve multi-touch. De ontwikkelaars zijn vandaar uitgekomen op een groter scherm (4,3 versus 3,7 inch in de MC9200) dat eenvoudiger ook met een vinger (zelfs met dikke handschoenen!) bediend kan worden. Overigens is het ook nog steeds mogelijk om de stylus te gebruiken.

De vraag vanuit de markt en de ervaring van Zebra hebben ervoor gezorgd dat Android als platform gekozen is. Zebra heeft ook een softwarepakket ontwikkeld voor Android: "Mobility DNA". Dit is een geïntegreerd pakket met tools voor zakelijk gebruik. Volgens Zebra kan dit pakket leiden tot eenvoudiger applicatiebeheer, een betere integratie en een boost voor de productiviteit.

Om de overgang van Windows Embedded Handheld zo soepel mogelijk te laten verlopen biedt Zebra een groot aantal migratiehulpmiddelen en services aan.

Praktisch onverwoestbaar

De MC9300 is ontworpen om zelfs onder zeer zware en veeleisende werkomstandigheden stand te houden. Temperaturen van -20 tot 50 °C zijn geen enkel probleem. Er is zelfs een versie van de MC9300 beschikbaar die koude temperaturen tot -30 °C kan weerstaan. Dit model heeft een strenge "valtest” doorstaan ​​(2000 worpen van een meter) en is getest op waterdichtheid. Daarbij is de MC9300 compleet ondergedompeld in water.

Specificaties van de Zebra MC9300

Een overzicht van de meest belangrijke specificaties van de MC9300:

  • Leest moeiteloos en snel 1D en 2D barcodes
  • 3 inch Touchscreen, bedienbaar met vingers, toetsenbord of stylus.
  • Valbestendig, waterdicht, stofdicht en beschikt over slagvast glas.
  • De ergonomisch ontworpen handgreep vermindert vermoeidheid bij uitgebreide scantoepassingen voor streepjescodes
  • Te gebruiken in luide omgevingen: Door middel van een vibratiesignaal kunnen correct gelezen barcodes direct geverifieerd worden bij de gebruiker.
  • 11 ac Wi-Fi
  • Bluetooth LE 5.0
  • Krachtige batterij – verdubbeling van de batterijcapaciteit t.o.v. de MC9200
  • NFC om eenvoudig verbinding te maken met uw scanner, printer, headset of andere accessoires.
  • Walkie-talkie met VOIP functionaliteit
  • Optionele 13 Megapixel camera
  • Meerdere scanopties op korte, middellange of lange afstand, bijvoorbeeld:
  • De optionele langeafstandsscanner SE4850: leest barcodes tot meer dan 20 meter
  • De optionele SE4750DP scanner: leest barcodes die rechtstreeks in het oppervlak van kunststoffen en metalen zijn gedrukt of geëtst.

Conclusie

De Zebra MC9300 is niet de goedkoopste industriële PDA, maar heeft een lange levensduur, mede door de onverwoestbaarheid en de keuze voor het veelzijdige Android platform. Bovendien heeft de MC9300 werkelijk alle mogelijkheden die u bij een mobiele computer anno 2020 verwacht: WiFi, Bluetooth, foto's met hoge resolutie, geavanceerde industriële scanning en VoIP-walkietalkie-functionaliteit. Ook zijn er diverse varianten beschikbaar voor diverse magazijnsituaties.

Ten opzichte van zijn voorganger, de MC9200, heeft Zebra het RAM geheugen verachtvoudigd naar 16GB intern geheugen en is er 32GB flash geheugen aanwezig. Overigens zijn de accessoires van de MC9200 ook te gebruiken voor de MC9300, wat een verstandige beslissing van Zebra is.

Voor meer informatie over de Zebra MC9300 kunt u hier de brochure downloaden.

Vragen

Heeft u vragen over de inzet van een mobiele computer of PDA voor uw magazijnomgeving of logistieke processen? Neem dan contact op met Adivo via [email protected], telefonisch via 088 011 011 0, de chat op de website of via Facebook/WhatsApp.

Search engine powered by ElasticSuite