• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service
5 Tekenen dat uw POS systeem aan vervanging toe is

5 Tekenen dat uw POS systeem aan vervanging toe is | Adivo

Of u nu werkt met Windows, Apple of Android, we kennen het allemaal; De beperkte levensduur van hardware. Niets is zo frustrerend als lange opstarttijden, blauwe schermen en de nieuwste software die niet meer compatible is met de hardware.

Net zoals elke hardware oplossing heeft een POS systeem ook een bepaalde levensduur. De klassieke kassa is aan het verdwijnen, net zoals de eerste generatie POS systemen.

In dit artikel bekijken we de uiteenlopende redenen waardoor u kunt merken dat het systeem zijn beste tijd heeft gehad en dat een upgrade onvermijdelijk gaat zijn.

Dit zijn de 5 tekenen dat een POS systeem aan vervanging toe is;

 

1. De software is langzaam, geeft foutmeldingen en is omslachtig

Foutmelding na foutmelding, lange wachtrijen bij de kassa’s en transacties die niet doorkomen is geen goed signaal. Ook regelmatig het systeem moeten herstarten is een slecht teken. Buiten het feit dat het omzet kost is het frustrerend voor personeel en is de perceptie van de klant vaak negatief. En dat laatste contactmoment, dat blijft het langst hangen bij de klant. 

Verouderde hardware

2. De hardware is verouderd

Technologie verbetert en hardware raakt verouderd. Net zoals smartphones of computers. Software wordt niet langer ondersteund en systemen kunnen niet langer updaten. Met oude hardware mist u ook veel nieuwe functionaliteit die continu doorontwikkeld wordt.

Nieuwe POS hardware ziet er professioneel uit, is ruimtebesparend en geeft je winkel of restaurant gelijk een stuk meer uitstraling.

 

3. Het systeem heeft onvoldoende mogelijkheid tot integratie

Nieuwe POS systemen hebben diverse koppelingen beschikbaar naar bijvoorbeeld digitale boekhoudsystemen, rapportagetools of zelfs apps.

Aan de andere kant, niemand wil tegenwoordig nog foutgevoelige CSV bestandjes uit de kassa exporteren om deze weer in te laden in andere tools?

 

4. Geen ondersteuning voor de nieuwste betalingsmethodes

Contactloos betalen, digitale portemonnees, QR code betalingen of betalen met de smartphone worden steeds meer mainstream.

Een van de nieuwste ontwikkelingen zijn de NFC betalingen. NFC staat voor “Near Field Communication”. Dit is een chip in de smartphone die op korte afstand communiceert met specifieke NFC kassa’s.

Door onder andere de stormachtige ontwikkeling van Google - en Apple Pay wordt de vraag naar deze nieuwe betalingsmethodes alleen maar groter. Het voordeel van deze betalingen zit hem ook vooral in de snelheid. NFC heeft een kortere verwerkingstijd dan chip- of pinbetalingen.

NFC bij kassa

5. Al uw gegevens staan lokaal opgeslagen

De tijd dat de cloud als onveilig beschouwd werd hebben we ondertussen wel een beetje achter ons gelaten. Een traditionele server in een achterkamertje is vele malen kwetsbaarder dan gegevensopslag in een beveiligd serverpark. Door te werken in de cloud is randapparatuur eenvoudiger te koppelen en is een POS server overbodig geworden. Een POS systeem bestaat dan slechts uit een POS tablet of smartphone, kassalade, bonprinter en een barcode scanner.

 

Conclusie

Als bepaalde punten u herkenbaar in de oren klinken is het wellicht interessant om de vervanging van uw POS systeem te overwegen. Een nieuw POS systeem is vaak efficiënter, ziet er professioneel uit en zorgt voor tevreden klanten. Want niet contactloos kunnen betalen… dat is zoo 2015.