• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service
Waar moet u op letten bij de aanschaf van een kassasysteem?

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een kassasysteem?

Nog niet zo lang geleden was een kassasysteem vooral een logge machine op de vitrine of toonbank waar transacties uitgevoerd werden. Met de hand bonnetjes uitschrijven en dan invoeren in de kassa moet tegenwoordig toch een handeling zijn die definitief tot het verleden behoort.

Een kassasysteem, of in de bredere context een Point of Sale (POS) systeem is zo veel meer dan enkel de plaats waar de kooptransactie plaats vindt. De laatste jaren is deze ontwikkeling verder versneld en staat de traditionele kassa steeds verder af van de hedendaagse systemen. Dit maakt de keuze bij aanschaf van een kassasysteem ook wel een stuk lastiger.

Waar moet u bijvoorbeeld allemaal op letten bij de aanschaf van uw nieuwe kassasysteem?

Voorraadbeheer

Uw voorraad direct bijgewerkt bij elke kassatransactie. Een ideale omstandigheid. De nieuwste generatie kassasystemen geeft u zelfs een automatische melding als uw voorraad onder een bepaald voorraadniveau komt en voorziet u van besteladviezen.

Misschien heeft u ook een webshop of wilt u uw spullen online aanbieden? Een kassasysteem kan de integratie tussen webshop en fysieke winkel maximaliseren. Als het wat rustiger in de winkel is, hebben uw medewerkers even tijd om webshopbestellingen klaar te zetten. Even een verzendlabel printen met de labelprinter en de vervoerder kan de pakketjes ophalen.

Overigens worden bestellingen van de webshop direct van de voorraad afgeschreven. Dit scheelt veel tijd en handmatig werk.

Kassasysteem POS tablet bakkerij

Rapportages genereren

Als ondernemer wilt u altijd weten hoe uw bedrijf ervoor staat en wat de dagomzet geweest is. Daarom hebben de nieuwste kassasystemen functionaliteit ingebouwd om vanaf elke locatie realtime de resultaten in te zien, aan de hand van uitgebreide rapportages.

Het controleren van bedrijfsresultaten via de app op uw mobiel gaat de nieuwe standaard worden. Met automatische meldingen of grafieken zijn veel gegevens beschikbaar ter inzage.

Integratie met softwaretools

Een diversiteit aan recente softwaretools- en pakketten zijn steeds vaker te koppelen met de nieuwste generatie kassasystemen.

Denk hierbij onder andere aan dat handige boekhoudpakket dat u gebruikt, maar dan direct gekoppeld aan uw kassaverkeer. En niet voor één kassa, nee voor alle kassa’s tegelijk! Informatie wordt direct gedeeld tussen programma’s, uiteindelijk leidend tot accuratere inzichten voor ondernemers.

betalen met mobiel

Contactloos betalen / Betalen via mobiel

Heeft het kassasysteem de mogelijkheid tot contactloos betalen en betalen via mobiele telefoon? Contactloos betalen neemt tegenwoordig al meer dan 55% van alle electronische betalingen in beslag.

Vooral kleine bedragen worden contactloos betaald, dit scheelt veel snelheid voor de klant / en de winkelier. Betalen via mobiel is ook steeds meer in opkomst. Multinationals zoals Apple, Samsung en Alibaba zorgen ervoor dat het electronisch betalen in rap tempo verandert Betalen doet men met de zogenaamde e-Wallets (of digitale portemonnees).

Mobiele kassa

Bent u op zoek naar een mobiele kassa voor uw personeel? Een mobiele kassa kan ervoor zorgen dat uw gasten sneller geholpen kunnen worden. Ook heeft uw personeel meer tijd voor de gasten wat weer kan leiden tot een betere ervaring.

Zorg bij een mobiele oplossing altijd voor een draadloos netwerk en een 4G oplossing, zodat het betaalverkeer niet stil hoeft te staan als de internetverbinding stil ligt.

Conclusies

De nieuwste generatie kassaystemen kan veel taken automatiseren en vereenvoudigen voor de ondernemer. Deze mate van automatisering zorgt ervoor dat u meer tijd voor uw klanten heeft en kunt werken aan een hogere mate van klanttevredenheid.