• Kennis van zaken
 • Persoonlijk advies
 • Snelle respons
 • Uitgebreide ondersteuning en service

Let op: Door chiptekorten minder producten op voorraad

De CoronaCheck app in combinatie met een PDA

De CoronaCheck app in combinatie met een PDA

Vanaf 25 september is het zover. Een bioscoopbezoek, etentje met vrienden, een bezoek aan festivals en evenementen, zonder de 1,5 meter regel aan te houden. Maar helaas, al deze versoepelingen brengen voor ondernemers ook veel regels met zich mee om de klanten toegang te verschaffen. In dit artikel leggen we u uit hoe het zit en raden we ook de beste scanoplossing aan voor het scannen van de QR code in de CoronaCheck app.

De Coronapas

De CoronaCheck app is gebouwd en verstrekt door de Nederlandse overheid. Sinds juni 2021 wordt deze app al gebruikt bij sportwedstrijden en evenementen, maar vanaf heden wordt deze uitgebreid naar meerdere sectoren. In de volksmond wordt deze “check” ook wel de Coronapas genoemd.

In de CoronaCheck app staan de vaccinaties – of negatieve test – van uw klant geregistreerd. Uw klant kan deze gegevens verstrekken aan een toegangspunt, door middel van een unieke QR-Code.

Hoe scan ik de Coronapas?

De vraag die wij van veel ondernemers horen is: Hoe scan ik die coronapas? Wat heb ik ervoor nodig om mijn klanten toegang te geven en te voldoen aan de regels van de overheid?

Wij hebben daarom voor u onderstaand stappenplan gecreëerd:

 • Download de Scanner voor CoronaCheck app op uw smartphone of mobiele computer. Deze kunt u downloaden via de Apple- of Google Play Store (Android). Let op: smartphones hebben minimaal Android 6 of iOS 12 nodig om de applicatie te laten functioneren.
 • Installeer de applicatie en u kunt van start. Na het openen van de applicatie wordt de camera (of barcodescanner) geactiveerd en kunt u de QR-codes van uw klanten scannen.
 • Als de klant niet besmettelijk is, ziet u een groen vinkje met de status veilig. U ziet de naam en deel van de geboortedatum van de klant. Door middel van een ID-bewijs of paspoort kunt u de persoonsgegevens controleren en uw klant toegang geven.

Kiest u voor een smartphone of een voordelige PDA?

Iedereen gebruikt zijn/haar mobiele telefoon voor het maken van foto’s en af en toe voor het lezen van een barcode. Maar weet u dat er ook zeer voordelige oplossingen zijn in de vorm van PDA’s, met ingebouwde barcodelezers?

Hieronder zetten we de voor- en nadelen even op een rij, zodat u de beste keuze kunt maken voor het scannen van de Coronapas van uw klanten.

 

Efficiëntie

De CoronaCheck Scanner app is uitermate geschikt om te gebruiken op een mobiele telefoon, maar is dit ook efficiënt? Belletjes / apps tussendoor als u uw personeel eigen telefoons laat gebruiken of een camera die moeite heeft met het lezen van de QR-Code.

Dit soort signalen bereiken ons steeds vaker en samen met ondernemers zijn we op zoek gegaan naar de beste oplossing voor het snel scannen van de CoronaCheck app. Wij bieden daarom de mogelijkheid van een PDA (mobiele computer) aan. Er zijn diverse PDA’s uitermate geschikt, hebben ingebouwde Google Play Store, barcodescanner en een groot scherm.

Dit maakt een PDA tot een professionele oplossing, beschikbaar voor de prijs van een low-range mobiele telefoon. En door de ingebouwde barcodescanner worden QR-codes sneller gelezen en wordt sneller de informatie getoond op het scherm van de PDA. Wat u weer tijd bespaart aan de deur.

Kwetsbaarheid

De nieuwste generatie smartphones is voorzien van uitstekende camera, die ook QR-Codes best goed kunnen lezen, zonder al te veel belemmeringen. Echter, mobiele telefoons zijn ook kwetsbaar en dan hebben we het vooral over de schermen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en een telefoon met barsten in het scherm zorgt voor een slechtere leesbaarheid en vertraging voor u en uw klanten bij het toegangspunt. Telefoons moeten in reparatie, weersinvloeden zorgen voor vocht onder het scherm of een defecte telefoon. Wederom geen optimale situatie voor het aflezen van de CoronaCheck app. Het proces moet snel gaan, want elke minuut extra in de wachtrij scheelt u omzet. Een PDA kan de robuuste oplossing zijn waar u naar zoekt.

Kies voor robuustheid!

PDA’s of mobiele computers zijn erop gebouwd om te vallen van 1,2 of 1,5 meter. Ze worden gemaakt met andere materialen en hebben diverse valtests ondergaan. De barcodescanner is vaak diep ingebouwd en dus ook minder kwetsbaar dan een cameralens op een telefoon.

Is elke PDA geschikt voor het scannen van de CoronaCheck app?

Nee, zeker niet. De CoronaCheck Scanner app heeft vanaf versie 2.3 ondersteuning voor diverse Zebra PDA’s. Dit is niet verwonderlijk, want Zebra is de grootste partij in Nederland op het gebied van zakelijke PDA’s of mobiele computers. Zebra’s zijn kwalitatief krachtig, hebben ook een aanraaktechnologie voor dunne handschoenen, scannen snel en accuraat en kunnen tegen een stootje.

Let bij de aanschaf wel op, er zijn diverse types PDA’s – in robuustheid, maar ook met diverse verbindingsmogelijkheden. Sommige PDA’s hebben alleen Wi-Fi, anderen hebben naast Wi-Fi ook een 4G verbinding ingebouwd. Een Wi-Fi connectie moet wel passend zijn voor uw bedrijf en uw toegangsproces.  

Vragen?

Belangrijker nog, heeft u vragen? Wij kunnen het ons best voorstellen! Neem contact op met onze zeer vriendelijke en bereikbare klantendienst. Wij helpen u verder met de oplossing die u nodig heeft.

Onderstaande Zebra PDA's zijn onder andere geschikt voor het gebruik met de CoronaCheck app.

 

 

 1. Zebra TC21
   
  Zebra TC52 / TC57

  Een zeer robuuste PDA van Zebra met een 5 inch touch screen, Google Mobile Services en Play Store ondersteund, 14 uur batterijduur. Let op: geen 4G.

   
 2. Zebra TC26
   
  Zebra TC26

  De TC26 heeft Bluetooth, Wi-Fi en 4G voor onbeperkt gebruik binnen en buiten i.c.m. SE4710 scan engine voor het beste resultaat.,

   
Search engine powered by ElasticSuite