• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service
Reinig uw handen én uw apparatuur

Reinig uw handen én uw apparatuur

Door de razendsnelle verspreiding van COVID-19 oftewel het Corona-virus worden er veel vragen gesteld over de reiniging van POS systemen, klantidentificatiezuilen en PDA’s / tablets in magazijnen, de zorg en bezorgdiensten. Door deze apparaten op de juiste manier te reinigen, kunt u uw personeel zo goed mogelijk beschermen tegen de verspreiding van dit virus.

Het schoonmaken van deze apparaten, die door meerdere werknemers gebruikt worden is een belangrijk element om de verspreiding van bacteriën te minimaliseren. In dit artikel willen we (in samenwerking met Zebra) uitleggen hoe de apparaten van Zebra het meest efficiënt schoongemaakt en gedesinfecteerd kunnen worden. Voor het schoonmaken van apparatuur van andere merken raden we aan om handleidingen van de fabrikanten door te nemen en hen te contacteren.

Schoonmaakprotocol

Het meest belangrijke is dat er een schoonmaakprotocol moet gaan gelden op de werkvloer. Uiteraard voor het wassen van handen, maar ook voor het schoonmaken van apparatuur. Bij een schoonmaakprotocol is het belangrijk te weten hoe een apparaat schoon te maken en met welke middelen. Zoals u begrijpt is dit grotendeels verschillend voor elk apparaat.

Zebra raadt aan dat u zo snel mogelijk een schoonmaakprotocol voor uw bedrijf opstelt met behulp van OEM-richtlijnen (Original Equipment Manufacturer). Dit helpt ervoor te zorgen dat werknemers routinematig  de mobiele apparaten, scanners, printers en andere apparaten op de werkvloer goed desinfecteren. Het helpt ook om uw werknemers te verzekeren dat u er alles aan doet om te voorkomen dat ze een potentiële bron van virusoverdracht worden.

Zebra handleidingen en schoonmaakinstructies

Zebra heeft gedetailleerde handleidingen in PDF beschikbaar voor het schoonmaken van scanners, printers en mobiele apparaten geschikt voor de gezondheidszorg. Voor overige varianten, biedt Zebra Gebruikershandleidingen aan per model. In deze handleidingen is altijd een sectie gewijd aan de “schoonmaakinstructies”. Om een voorbeeld te noemen: voor de TC57 user guide, staan de schoonmaakinstructies op pagina 212. Na het downloaden en openen van het document, is het zoeken op “clean” vaak voldoende om direct bij deze sectie te komen.

Stap voor stap instructies

Per gebruikershandleiding vindt u stapsgewijs instructies voor het grondig desinfecteren van de behuizing, knoppen, scherm (indien van toepassing) en van uw apparatuur.

U kunt tevens controleren welke reinigingsmiddelen veilig zijn om te gebruiken, de te gebruiken dosering van deze reinigingsmiddelen opzoeken en ook tevens leren welke reinigingsmiddelen niet te gebruiken. Ook staan er in de gebruikershandleidingen voorzorgingsmaatregelen en praktische tips voor het omgaan met de apparaten.

Zijn er toch vragen over het reinigen van uw apparatuur, dan kunt u altijd contact opnemen met de supportafdeling van Zebra. Ook zijn wij als Adivo natuurlijk altijd beschikbaar voor uw vragen omtrent de reiniging van uw POS apparatuur.

PDA in gezondheidszorg gebruiken

Download de whitepaper

Zebra heeft een whitepaper beschikbaar gesteld met best practices voor het reinigen van apparatuur, geschreven door Darrel Hicks, een nationaal erkende expert op het gebied van infectiebeheersing.

Hoewel deze whitepaper is geschreven voor de gezondheidszorg, bieden de aanbevelingen hier een solide basis voor bedrijven in alle sectoren bij het nemen van aanvullende voorzorgsmaatregelen om de gezondheid van personeel en klanten te beschermen. De whitepaper is hier te downloaden.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met ons via +31 (0)88 0110110, info@adivo.nl of via de chatfunctionaliteit van de website.