• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service

iDPos is Adivo geworden!

Review: Datalogic Skorpio X5

Review - Datalogic Skorpio X5

De krachtige Skorpio X5 is begin 2021 officieel geïntroduceerd door Datalogic. De belangrijkste kenmerken van deze krachtige PDA zijn het scherpe en grote scherm, de mogelijkheid tot contactloos op te laden en Android 10 software. Met zijn zeer solide basis en meer dan een half miljoen aan verkopen van zijn voorgangers is de Skorpio al jarenlang de juiste keuze binnen de logistieke sector.

De Skorpio X5 is een compacte PDA geschikt en gebouwd voor bedrijven in de detailhandel, transport- en logistieke sector en in de gezondheidszorg. Dit nieuwe toestel heeft een nog handzamer formaat, kan contactloos opladen en is gebouwd op Android 10 technologie.

 

Uiterlijk vertoon

Hieronder bespreken we de verschillende (nieuwe) features van de Skorpio X5 nog tot in meer detail:

Helderheid

Als we de Skorpio X5 vast hebben valt allereerst het grote en heldere scherm op. De X5 is een van de eerste industriële PDA’s met een 4.3 inch scherm. Volgens Datalogic het meest scherpe en heldere scherm uit de markt.

3 Toetsenborden

Net als zijn voorganger, heeft de Skorpio X5 3 verschillende toetsenborden: een full toetsenbord van 47 toetsen, een toetsenbord met 38 sneltoetsen en een toetsenbord dat 28 toetsen telt voor snelle dataverwerking. De programmeerbare opties van het toetsenbord worden onder andere gebruikt voor het verwerken van de inventaris, aanvullen van schappen, doen van prijs- en orderinvoer.

De batterij

Een hot-swap vervangbare batterij wordt geleverd in een standaard batterij van 3.500 mAh en de uitgebreide versie 6.200 mAh batterij. Ook zijn er diverse tools en instellingen voor het beheren van het oplaad- en batterijbeheer. Deze zorgen ervoor dat het toestel geschikt is voor lange- of dubbele diensten in magazijnomgevingen. Dreigt de batterij toch leeg te raken kan hij via hot-swap technologie vervangen worden zonder dat de PDA hoeft te worden uitgeschakeld.

Onder de motorkap

De Skorpio X5 heeft een krachtige 2.2Ghz Qualcomm Snapdragon 600 CPU. Door deze krachtige processor kan dit toestel meer applicaties tegelijkertijd gebruiken. De Skorpio X5 is verkrijgbaar met een RAM geheugen tot 4GB en beschikt over een flash geheugen van 32 of 64GB. Uitbreiding van dit geheugen kan via een Micro-SDXC-kaartsleuf voor kaarten met een capaciteit tot 256 GB.

Klanten hebben de keuze tussen conventioneel opladen of contactloos opladen. Het scherm is zowel scherper, maar heeft ook 5 maal zo veel pixels en door de sterke Gorilla Glass is het scherm ook vele malen sterker. De PDA beschikt over diverse scanengines en heeft de gepatenteerde “green spot” technologie van Datalogic.

Contactloos opladen

Het paradepaardje van de Skorpio X5 is toch wel de mogelijkheid om contactloos op te laden. Een van de meest gehoorde klachten over industriële PDA’s in het algemeen is dat contactpunten afbreken, vies worden en daardoor niet- of nauwelijks meer opladen in docking stations. Met de Skorpio X5 kun je de keuze maken voor een versie die contactloos kan opladen in een docking- of multi-dockingstation.

Let op: niet alle modellen van de Skorpio X5 hebben deze optie.

Android 10

Het toestel draait op Android 10 met Google Mobile Services. Door het overgaan op Android technologie zijn er diverse apps en mobiele device management systemen beschikbaar geworden. Het systeem is volledig draadloos te gebruiken en heeft Bluetooth v5.0, Bluetooth Low Energy (BLE) en Wi-Fi 802.11 ondersteuning.

In onderstaande technische video worden de voordelen van de Skorpio X5 nog verder belicht:

Exclusieve mid-range scanengine

De Skorpio X5 is beschikbaar met een 1D-imager die automatisch alle standaard 1D-codes detecteert, met een 2D-imager (standard range), een 2D-imager (midrange) of een XLR (extra long range).

De midrange scan-engine is uniek en geschikt voor afstanden tot 2 meter. Met deze scanengine kunnen werknemers elke barcode onmiddellijk lezen, ongeacht in welke conditie of met welke lichtomstandigheden. Of barcodes nu beschadigd, bekrast of onder een plastic verpakking zitten, de midrange scanengine regelt het. Ook kan deze uitstekend gebruikt worden om snel barcodes te scannen vanuit de heftruck. Ook de XLR versie kan hiervoor gebruikt worden.

Meer informatie over de voordelen van de mid-range scanengine? Bekijk deze video:

Robuuste kwaliteit

Zoals een industriële PDA betaamd, is de Skorpio X5 sterk en robuust. De IP beschermingsklasse is vastgesteld op IP-65. Dit betekent dat  de Skorpio X5 stofdicht is en nu vanuit alle richtingen waterstralen aankan. Hij is ook bestand tegen vallen van hoogtes tot 1,8 meter op beton en blijft operationeel van -17 tot 50 graden Celsius. De valweerstand kan verder worden verhoogd door het gebruik van de optionele rubberen hoes.

Lange afstand scanner (XLR)

Sinds midden 2022 heeft Datalogic ook de Skorpio XLR beschikbaar. De scanner op deze Skorpio X5 kan zelfs hoger of verder gelegen barcodes tot 21 meter ver scannen. We hebben een linkje gemaakt naar de bundel van dit product

Gebruik in de praktijk

De Skorpio X5 is een comfortabele compagnon voor elke magazijn of productieomgeving. De toestellen zijn ergonomisch ontworpen en kunnen langdurig gebruikt worden. Als de toestellen niet gebruikt worden kunnen ze worden opgeborgen in een broekriemhouder.

Zoals hierboven al genoemd kunnen de 3 verschillende toetsenborden naar uw wensen ingesteld worden, zodat deze perfect passen bij uw specifieke toepassing of operatie. Het scannen van barcodes kan door middel van speciale scantoetsen. De Skorpio X5 beschikt over 3 mogelijkheden, 2 scanknoppen op de zijkant, 1 scanknop centraal tussen het scherm en toetsenbord of een trigger na het aansluiten van een pistol-grip accessoire. Door het gebruik van 4 schroeven kunt u deze accessoire eenvoudig aansluiten.

Conclusie

De Skorpio X5 is ontworpen voor een hogere productiviteit, minder scanfouten en verplaatsingen, wat resulteert in een hogere winstgevendheid. De Skorpio X5 piekt qua robuustheid, gebruikerservaring en doet veel zaken erg goed zoals de contactloze scanmogelijkheid, de mid-range en extra long scanengine en de ergonomie van het apparaat. De 3 toetsenbordmogelijkheden zorgen voor een PDA die exact volgens de wensen van de klant ingericht kan worden.

Interesse in de Skorpio X5? Neem dan contact op met een van onze adviseurs via de chat, telefoon (088-0110110) of via e-mail. De Skorpio X5 projectmatig inzetten? Om dit traject te begeleiden kunnen we u direct koppelen aan de accountmanager van Datalogic, om samen de specificaties van het project- en traject te bespreken.

 

Search engine powered by ElasticSuite