• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service

Vraag een offerte aan!

Review: Zebra ET51/ET56

Zebra ET51 / ET56 robuuste tablets van Zebra

De Zebra ET51 en ET56 tablets worden steeds gewilder in de industrie. Deze compacte en tegelijk robuuste tablets zien we steeds vaker gebruikt worden bij vervoersbedrijven, in magazijnen en heftrucks.

In dit artikel bekijken we de verschillen tussen beide modellen, maar ook voor welke markt de tablets geschikt zijn en hoe ze gebruikt worden. De Zebra ET51 / ET56 tablets combineren het chique uiterlijk van een consumentenapparaat met de noodzakelijke betrouwbaarheid van een robuuste tablet.

 

Eerste indrukken

Bij het vasthouden van een Zebra ET51 tablet valt op dat deze tablet erg licht is voor een robuuste tablet. Zebra heeft aangegeven dat het hier om robuuste kwaliteit gaat en dat de tablet efficiëntie bevorderd. De tablets hebben een 8,4-inch of een 10,1-inch display en zijn verkrijgbaar met Windows 10 of Android.  

Door dit schermformaat kunnen deze tablets gebruikt worden in een grote verscheidenheid retail- en industriele omgevingen - perfect voor gebruik op het gebied van transport en logistiek, buitendienst en niet te vergeten in de detailhandel.

Het onderscheid tussen beide versies zit hem vooral in de aanwezigheid van 4G. De duurdere ET56 heeft dan ook 4G en is op andere plekken te gebruiken, zoals in vrachtwagens, bij vervoersbedrijven of plaatsen waar geen Wi-Fi netwerk aanwezig is.

De volgende stap vanaf consumententablet 

De Zebra ET51/ET56 heeft de look en feel van een consumententablet, maar in een verpakking die minder kwetsbaar is en beter uitgerust voor het gebruik op de werkplek. In plaats van voor een "robuuste" look te gaan, lijkt deze Zebra  veel meer op een consumententablet, maar met de kracht van een industriele oplossing. 

Qua uiterlijk zijn de nieuwe tablets vrijwel niet te onderscheiden van de oudere ET50/ET55. Dezelfde visuele kenmerken, dezelfde afmetingen. Dat komt waarschijnlijk omdat, in tegenstelling tot consumenten die altijd op zoek zijn naar een nieuw uiterlijk en nieuwe ontwerpen, zakelijke klanten waarde hechten aan continuïteit en compatibiliteit.  

Dit zijn echter de grootste wijzigingen van deze tablet t.o.v. de voorgangers:  

  • Nieuwe processor – Er is een nieuwe Intel Atom quad-core chip die gebruikt wordt in deze tablets. Dit zal een kleine performance boost geven t.o.v. de voorgaande chipsets die gebruikt zijn.      
  • Helderheid en resolutie - De ET56 heeft een helderheid van 720 nits, wat deze tablet helderder maakt dan menig iPad of Galaxy tab. Dit is een enorme stap vanaf de voorganger. Ook biedt het ET56-scherm een resolutie van 2560 x 1600 pixels, bijna twee keer zoveel pixels als het 1920 x 1200-scherm van de ET50. En de 359 PPI (pixels per inch) van de ET56 maken hem scherper dan welke iPad dan ook.
  • Te gebruiken bij zeer lage temperaturen - De nieuwe ET56 is te gebruiken tot temperaturen van -20 graden Celsius terwijl de voorganger eigenlijk maar “slechts” tot het vriespunt te gebruiken was. Dit is een zeer fijne ontwikkeling en zorgt ervoor dat de nieuwe tablets veel breder ingezet kunnen worden.
  • Draadloze technologie — De ET56 ondersteunt 802.11ac, wat ruwweg drie keer sneller is dan de 802.11n van de ET55. Misschien nog belangrijker is dat de Zebra ET56's Klasse 1 Bluetooth een bereik heeft van meer dan 90 meter, 5-10 keer dat van de ET55's Klasse 2 Bluetooth. Ook de GPS dekking is aangepast en de tablets zijn nog accurater.

Externe scanner 

De vraag is natuurlijk of Zebra ook nog een kwalitatief krachtige scanner in deze slanke tablet heeft kunnen steken. Het antwoord hierop is helaas nee, maar er kan wel een externe scanner aan bevestigd worden aan de achterzijde van de tablet. Er zijn momenteel drie expansion packs beschikbaar. Ze voegen een roterende handstrap toe, of de externe SE4710 of SE4750 scanengine toe met de roterende handstrap. Ook kan er een optionele hot-swappable batterij aan elke expansion pack worden toegevoegd. Hieronder kunt u zien hoe de scanneruitbreiding er aan de achterkant uitziet.

Batterijduur 

De grootte, het gewicht en de levensduur van de batterij zijn altijd belangrijke problemen bij elk mobiel computerapparaat. En zeker in een apparaat dat zo dun en licht mogelijk moet zijn. De batterijtechnologie is aanzienlijk verbeterd, maar niet zo snel als de processor- en opslagtechnologie. Als gevolg hiervan is het nog steeds vaak een afweging tussen grootte, gewicht, kosten en levensduur van de batterij.

Allereerst is de batterij verwisselbaar, extern toegankelijk en hot-swappable. En degenen die een Zebra ET56 gebruiken met een externe scanner kunnen een tweede optionele hot-swappable batterij nemen via de innovatieve uitbreiding naar meer dan het dubbele van de batterijduur.

Dat gaat natuurlijk ten koste van extra gewicht, wat een probleem kan zijn bij intensief gebruik van de tablet. De batterijduur van de Zebra ET51/ET56 tablets is maximaal 16 uur. Het gebruiken van de tablet met de helderste instellingen, brengt deze tijd echter wel terug.  

Meerdere camera’s 

De Zebra ET51/ET56 tablets hebben zowel camera's aan de voor en achterzijde, zoals standaard op de meeste moderne tablets. Aan de voorkant zit een 2 megapixel webcam camera. De 8 megapixel camera op de achterzijde is geschikt voor het maken van foto's en documentatie.

Er kan ook gefilmd worden met de camera op de achterzijde met een resolutie van 1920 x 1080 en 30 FPS. Meer dan genoeg om collega’s of klanten een video te sturen van een bepaalde situatie in bijvoorbeeld het magazijn. 

Robuuster dan gedacht 

Robuustheid is niet eenvoudig te definiëren. En dat is vooral het geval als het doel is om iets niet zo zwaar mogelijk te maken, maar gewoon krachtig en sterk genoeg voor de doelgroep. Deze tablets zijn veel sterker dan die goedkope consumententablets. Maar niet zo lelijk en zwaar als die volledig robuuste tablets.

Voor een tablet moet je immuniteit verwachten tegen vallen van 1,20 meter, want dat is ongeveer de hoogte waarop ze zullen vallen als ze vallen terwijl ze in staande positie worden gebruikt. Vreemd genoeg wordt de ET56 vermeld als zijnde in staat om slechts 1 meter aan te kunnen, zij het op beton (de meeste leveranciers testen met multiplex over beton).

Op basis van onze ervaring denken we dat de ET56 gemakkelijk minstens 1,20 meter op beton aankan, waarschijnlijk vijf meter. Zebra biedt wel een oplossing in de vorm van een "robuust frame", een beschermhoes  waardoor de tablet nog van een nog grotere hoogte kan vallen.

De Zebra ET51/ ET56 hebben hetzelfde IP65 beschermniveau. De tablets zijn volledig beschermd tegen binnendringing van stof en zijn spatwaterdicht. De tablets zijn te gebruiken in temperaturen tussen -20 tot 50 graden Celsius. Dat is voldoende voor vrijwel alle denkbare gebruiksomgevingen, inclusief commerciële diepvriezers.

Afgezien van de vermelde specificaties, zijn de Zebra ET51/ET56 uitgerust met een krachtige behuizing. Het frame aan de binnenkant zorgt ervoor dat het apparaat niet doorbuigt. En in tegenstelling tot veel te veel robuuste apparaten die materialen gebruiken die gemakkelijk krassen en deuken, ziet de industriële kunststof behuizing van de deze tablets eruit of dat ze veel misbruik aankan.

Search engine powered by ElasticSuite