• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service

Vraag een offerte aan!

Barcode scanner aansluiten op PC / kassasysteem

Het aansluiten van een barcodescanners aan een PC of All-in-one kassasysteem kan via diverse interfaces gebeuren. De meest voorkomende aansluitingen zijn: USB, RS232 en Keyboardwedge. Minder voorkomende aansluitingen zijn onder andere IBM468x/9x en pen-emulatie.

 

USB aansluiten op PC/Kassasysteem

Op een van de USB poorten wordt de scanner aangesloten. Het is een USB HID aansluiting,  de PC ziet de gegevens van de scanner alsof het toetsenbord aanslagen betreft.

USB is min of meer standaard omdat op elke PC USB poorten en geen PS/2 poort meer zitten. Standaard levert de USB-poort ook de voeding (stroom) voor de scanner. Is de door de PC afgegeven spanning te weinig dan dient een losse voeding en USB kabel met voeding aansluiting besteld te worden.

Bij een USB HID aansluiting kan er geen informatie (bijvoorbeeld voor het instellen/configureren van de scanner) naar de barcodescanner gestuurd worden.

 

RS232/Serieel aansluiten op PC of host

Aansluiting van de scanner op de RS232 poort (standaard met DB9F stekker). Wordt vooral gebruikt voor aansluiting op een PLC of ander apparaat dan PC.

Het is afhankelijk van de host of deze de voeding (stroom) op de RS232 levert (pin 9). Is dit niet zo dan dient is een externe voeding nodig. Deze kan meestal aangesloten worden op de RS232 kabel van de scanner.

Letop. Als de scanner aangesloten wordt op de RS232 poort moet de applicatie daar speciaal op gemaakt zijn. De meeste applicaties (vooral in retail) zijn dit niet tenzij anders vermeld.

 

 

Keyboardwedge (KBW) aansluiten op PC

De scanner wordt aangesloten op de keyboard aansluiting (PS/2) van de PC. Om naast de scanner ook het toetsenbord aan te sluiten zit er aan de scanner een Y kabel waaraan het toetsenbord aangesloten kan worden. De PC ziet de gegevens van de scanner alsof het toetsenbord aanslagen betreft. Voor het goed functioneren van de scanner of toetsenbord is het noodzakelijk dat beide op de kabel aangesloten zijn.

Bij een KBW aansluiting kan er geen informatie (bijvoorbeeld voor het instellen/configureren van de scanner) naar de scanner gestuurd worden.

Search engine powered by ElasticSuite