• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service

Let op: Door chiptekorten minder producten op voorraad

Sluit uw bon- of labelprinter aan op PC of kassasysteem

Het koppelen van een bonprinter aan een PC kan middels diverse aansluitingen of interfaces. De meest gestandaardiseerde aansluiting, ook bij iedereen wel bekend, is USB. Buiten een USB aansluiting hebben veel bon- en labelprinters ook een ethernet, seriële of parallelle aansluiting.

Welke aansluiting u nodig heeft is afhankelijk van de aanwezige poorten op uw PC/tablet of kassasysteem waar u de bon- of labelprinter op wilt aansluiten.

Welke aansluitingen zijn aanwezig op  bon- of labelprinters?

USB Aansluiting

Universal Serial Bus (USB) is een standaard voor het aansluiten van computer randapparatuur. Aan de zijde van de bon- of labelprinter zien we vaak de USB-B aansluting (zie bovenstaande afbeelding). Aan de zijde van de PC of kassasysteem zit de meer bekendere USB-A aansluiting. 

 

 

Parallelle aansluiting

Een parallelle poort is een 25-polige aansluiting (zie hierboven).

 

 

Seriële aansluiting

Een seriele (of RS232) aansluiting aan de zijde van de bon- of labelprinter is een 25-pins aansluiting. Aan de zijde van de PC of het kassasysteem zien we over het algemeen een 9 pins aansluiting.

 

Ethernet aansluiting

Een ethernet aansluiting is geschikt is voor het aansluiten van de bon/labelprinter op het netwerk (naar de router) middels een netwerk/ethernet kabel. Op deze manier is de printer toegankelijk vanaf alle PC’s die op hetzelfde netwerk zijn aangesloten.

 

RJ 12 aansluiting

De RJ12 wordt vooral gebruikt als aansluiting van een kassalade. Deze aansluiting heeft 6 pins en is 10mm in breedte. Hij lijkt op de bovenstaande ethernet aansluiting, die 8pins en 12mm in breedte is.

 

Search engine powered by ElasticSuite