• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service

iDPos is Adivo geworden!

Review: Getac ZX10 - Robuuste Revolutie?

Review: Getac ZX10 - Robuuste Revolutie?

Bij Adivo ontvingen we onlangs de Getac ZX10 Rugged Tablet, een krachtige en robuuste tablet ontwikkeld door Getac. Als een van de toonaangevende fabrikanten op het gebied van robuuste technologie, staat Getac bekend om zijn focus op duurzaamheid, betrouwbaarheid en prestaties.

De afgelopen weken hebben we de tablet mogen testen van Getac. In dit artikel delen we graag onze bevindingen en ervaringen met de Getac ZX10 Rugged Tablet. We zullen de verschillende aspecten van deze robuuste tablet verkennen, zoals zijn bouwkwaliteit, prestaties, batterijduur en andere functionaliteiten. We zullen ook ingaan op de voordelen die deze tablet biedt voor professionals die werkzaam zijn in veeleisende sectoren zoals in de industrie- en bouwsector.

Waarom een robuuste tablet?

Robuuste tablets zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van veeleisende omgevingen. Ze zijn gebouwd om bestand te zijn tegen stof, water, trillingen, extreme temperaturen en zelfs vallen. Deze tablets maken gebruik van geavanceerde technologieën en materialen om ervoor te zorgen dat ze blijven functioneren, zelfs onder de zwaarste omstandigheden.

Of het nu gaat om gebruik in de bouw, transport, logistiek, gezondheidszorg of openbare veiligheid, robuuste tablets bieden een scala aan voordelen. Ze helpen professionals om efficiënter te werken, de productiviteit te verhogen en tegelijkertijd de betrouwbaarheid en veiligheid te waarborgen.

Met hun duurzaamheid en betrouwbare prestaties zijn robuuste tablets een waardevol hulpmiddel geworden voor diegenen die moeten kunnen vertrouwen op hun apparatuur, ongeacht de omgeving waarin ze werken. In het volgende hoofdstuk zullen we ons richten op de specifieke voordelen van de Getac ZX10 Rugged Tablet en waarom het een uitstekende keuze is voor diegenen die een betrouwbare en duurzame metgezel nodig hebben.

Wat zit er onder de kap?

De GetaxZX10 heeft een Qualcomm Snapdragon SD660 processor, 4GM RAM, een opslagcapaciteit van 64GB eMMC en een 10,1 inch scherm met 1920 x 1200 pixels. Geen spectaculaire prestaties voor een tablet, maar wel moet ik erbij vertellen dat de doelgroep en de robuustheid van deze tablet natuurlijk wezenlijk verschillen met de gemiddelde Samsung of Apple tablet. Wat me vooral positief bij de specs opvalt is de batterijduur van bijna 22 uur en het feit dat de tablet ongeveer een kilo weegt.

Verder wordt beweerd dat het TFT scherm een helderheid heeft van maximaal 800 nits en dat het scherm zelfs in fel zonlicht uitstekend zichtbaar blijft en bovendien met handschoenen aan bediend kan worden. Mooie beloftes om ook in onze test mee te nemen.

Zwaar of robuust?

De tablet voelt bij het uitpakken aan als een onverwoestbare zwarte plaat, met een hengsel dat het uitermate geschikt maakt voor een groep die in het veld werkt en zeer militair of industrieel aangezicht heeft. Het robuuste ontwerp schreeuwt duurzaamheid uit, van de magnesiumlegering tot de industriële schroeven die zichtbaar zijn op de behuizing. Het grijze kleurenschema geeft het een professionele uitstraling die in elke werkomgeving past, of dat nu binnen of buiten is. Met een gewicht van 1,04 kg voelt het stevig aan, maar is het toch verrassend draagbaar.

Deze tablet voelt alsof die bestand is zware werkomstandigheden, vallen en slecht weer. Omdat we de tablet mogen testen zullen we niet te zware beschadigingen aanrichten, maar waterdichtheid testen is toch wel het minimale om te doen.

Aan de rechterkant van het scherm, wanneer het in horizontale positie wordt gehouden, bevindt zich een rij van vijf knoppen. Bovenaan deze rij bevindt zich een lichtsensor die het omgevingslicht meet en de helderheid van het scherm automatisch aanpast.

Van de vier knoppen zijn er twee gelabeld als "P1" en "P2". Deze knoppen kunnen worden geprogrammeerd om standaard de helderheid te verlagen of te verhogen. De andere twee knoppen zijn gelabeld als "+" en "-". Standaard regelen ze het volume, maar ook deze knoppen kunnen worden aangepast naar andere functies. De vijfde en laatste knop is de groene aan/uit-knop. Onder het scherm bevinden zich LED's die verschillende informatie weergeven.

Ze geven de stroomstatus aan, tonen de activiteit van Wi-Fi en geven de batterijstatus weer. Tijdens het opladen brandt de LED in een amberkleur, wanneer de batterij volledig is opgeladen, brandt deze groen. De LED's kunnen ook knipperende statusberichten weergeven. Aan de onderste rand van de tablet zijn bevestigingspunten te vinden die kunnen worden gebruikt voor een voertuigbevestiging. Aan de bovenste rand kan een stevige draaghendel worden bevestigd.

IP66 classificatie

De Getac ZX10 is IP66 geclassificatierd en is MIL-STD-810H-gecertificeerd. Hij is ontworpen om stof, vuil, natte omstandigheden en vallen tot zes voet te weerstaan. IP66 betekent dat hij een directe straal water of elke vorm van neerslag aankan, maar hij is niet ontworpen om volledig ondergedompeld te worden.

Schermkwaliteit & Gebruikersinterface

Het 10.1" scherm met een resolutie van 1920 x 1200 pixels biedt heldere en levendige beelden, essentieel voor het bekijken van gedetailleerde schema's of documenten. Zelfs onder de felle lichten van ons kantoor bleef het scherm leesbaar, een testament van de daglichtleesbaarheid van het scherm. De touchscreen reageert vlot op aanrakingen, zelfs door handschoenen heen, wat wij hebben getest door met verschillende soorten handschoenen het scherm te bedienen.

Prestatie & Software

Onder de motorkap beschikt de Getac ZX10 over een Qualcomm Snapdragon 660 processor met een frequentie van 1,95 GHz, ondersteund door 4 GB RAM. Dit zorgt voor een soepele en responsieve ervaring, of je nu multitaskt tussen apps of complexe documenten en afbeeldingen laadt. Met een interne opslag van 128 GB hadden we meer dan genoeg ruimte voor alle benodigde software en bestanden. De tablet draait op Android 11, wat een vertrouwde en gebruiksvriendelijke interface biedt.

Tijdens onze tests op kantoor hebben we de tablet onderworpen aan meerdere applicaties tegelijk, van documentbewerking tot het streamen van video's. De ZX10 hield stand zonder merkbare vertragingen, wat wijst op zijn vermogen om zware taken aan te kunnen.

Connectiviteit & Camera

De Getac ZX10 schittert ook op het gebied van connectiviteit met Wi-Fi 5 (802.11ac), wat zorgt voor een stabiele en snelle internetverbinding. De geïntegreerde geheugenkaartlezer vergroot de flexibiliteit voor gebruikers die extra opslag nodig hebben.

De camera's van de tablet – een 16 MP camera aan de achterzijde en een 8 MP camera aan de voorzijde – bieden meer dan voldoende kwaliteit voor videoconferenties en het vastleggen van beeldmateriaal op locatie. Hoewel we de camera's niet in een veldomgeving hebben getest, leverden ze onder kantoorlichtomstandigheden scherpe en duidelijke beelden.

Batterijduur & Duurzaamheid

Een van de meest indrukwekkende eigenschappen van de ZX10 is zijn batterijduur. Met bijna 24 uur op een enkele lading, zelfs onder intensief gebruik, overtrof de tablet onze verwachtingen. Dit belooft goed voor gebruikers die lange werkdagen maken of geen toegang hebben tot oplaadpunten.

Hoewel onze tests voornamelijk binnenshuis plaatsvonden, hebben we de tablet ook onderworpen aan enkele duurzaamheidstests, zoals het blootstellen aan water en stof. Dankzij de IP66- en MIL-STD-810H certificeringen doorstond de ZX10 deze tests met vlag en wimpel, wat bevestigt dat deze tablet gebouwd is om te overleven onder de meest veeleisende omstandigheden.

Gebruik in het veld van de Getac ZX10

Conclusie

De Getac ZX10 is meer dan alleen een robuuste tablet; het is een veelzijdige partner die zowel binnen als buiten uitblinkt. Zijn indrukwekkende scherm, soepele prestaties, en uitzonderlijke duurzaamheid maken het een waardevolle investering voor professionals in allerlei sectoren. Hoewel de prijs hoger ligt dan die van gemiddelde tablets, rechtvaardigen de bouwkwaliteit, functies en prestaties deze kost. Voor degenen onder ons die een betrouwbare, robuuste en krachtige tablet nodig hebben, staat de Getac ZX10 klaar om te leveren, of dat nu in het veld is of op kantoor.

Bij Adivo zijn we trots dat we dergelijke hoogwaardige apparatuur aan onze klanten kunnen aanbieden. De Getac ZX10 is niet alleen een product dat we verkopen; het is een bewijs van onze toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid, eigenschappen die we hoog in het vaandel dragen.



Search engine powered by ElasticSuite