• Kennis van zaken
  • Persoonlijk advies
  • Snelle respons
  • Uitgebreide ondersteuning en service

iDPos is Adivo geworden!

5 Voordelen van een Zebra ET40/ET45 t.o.v. consumententablet

5 Voordelen van een Zebra ET40/ET45 t.o.v. consumententablet

In de snel evoluerende wereld van bedrijfstechnologie is het cruciaal om te kiezen voor duurzame en betrouwbare apparaten. Dit artikel richt zich op de voordelen van industriële tablets, zoals de Zebra ET40/ET45, boven standaard consumentenapparaten, met een focus op total cost of ownership, langetermijnondersteuning, geavanceerde connectiviteitsfuncties, bedrijfssoftwarecompatibiliteit en superieure prestaties en betrouwbaarheid.

1. Totale Kosten van Eigendom (TCO)

Hoewel consumententablets aanvankelijk goedkoper lijken, zijn industriële tablets zoals de Zebra ET40/ET45 op de lange termijn vaak kosteneffectiever. Ze hebben een langere levensduur, minder onderhoudskosten en een hogere inruilwaarde, wat resulteert in een lagere TCO. Bovendien verminderen ze downtime door hun robuustheid en betrouwbaarheid, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen in termen van productiviteit.

Consumententablets lijken misschien goedkoper bij de eerste aankoop, maar de werkelijke kosten gaan veel verder dan alleen de aankoopprijs.

Studies hebben aangetoond dat de TCO van een consumentenapparaat over een periode van vijf jaar het dubbele kan zijn van die van een enterprise-grade apparaat zoals de Zebra ET40/ET45. Enkele van de redenen hiervoor zijn:

  • Verloren productiviteit: Met een consumentenapparaat kan de productiviteit verloren gaan als gevolg van apparaatstoringen (gemiddeld 74 minuten per incident), batterijstoringen (gemiddeld 54 minuten per incident), en netwerkstoringen (gemiddeld 23 minuten per storing).
  • Extra apparaatkosten: Met een consumentenapparaat moet je mogelijk extra apparaten zoals handheld scanners aanschaffen.
  • Vervangingskosten: Consumentenapparaten moeten doorgaans elke 18 maanden worden vervangen, terwijl industriële tablets zoals de ET40/ET45 een veel langere levensduur hebben.

2. Duurzaamheid en betrouwbaarheid

In een magazijnomgeving is het bijna onvermijdelijk dat apparaten vallen, stoten of in aanraking komen met water of stof. In tegenstelling tot consumententablets, die doorgaans niet zijn ontworpen om dergelijke omstandigheden te weerstaan, zijn industriële tablets zoals de Zebra ET40/ET45 gebouwd om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Ze hebben een robuuste constructie, bescherming tegen water en stof (IP65 geclassificeerd), en zijn getest op valbestendigheid. Dit betekent dat ze betrouwbaarder en minder vatbaar zijn voor schade, wat resulteert in lagere vervangings- en reparatiekosten op de lange termijn.

Consumentenapparaten zijn niet gebouwd om te overleven in de vaak zware omstandigheden van het veld. Ze hebben niet dezelfde betrouwbare batterijduur en connectiviteit die je krijgt met een enterprise-grade apparaat zoals de Zebra ET40/ET45. Bovendien kan een apparaatstoring met een consumentenapparaat leiden tot bijna 2,5 keer meer verloren productiviteit.

3. Specificaties en levensduur

Industriële tablets zijn ontworpen voor langdurig gebruik. De Zebra ET40/ET45, bijvoorbeeld, hebben een levensduur van 5-7 jaar, wat aanzienlijk langer is dan de gemiddelde levensduur van consumententablets. Zebra biedt bijvoorbeeld een uitgebreide levenscyclusondersteuning voor de ET40/ET45-serie, inclusief reguliere beveiligingspatches en OS-updates. Dit betekent dat uw apparaat veilig en up-to-date blijft, zelfs jaren na de aankoop.

Daarnaast hebben industriele tablets verwisselbare batterijen die de hele dag meegaan, zodat ze kunnen blijven werken tijdens lange ploegendiensten zonder dat ze opgeladen moeten worden.

Ook qua specificaties doen robuuste tablets niet onder voor consumententablets en vaak worden deze helemaal aangepast aan de eisen van complexe magazijnoperaties. Deze apparaten omvatten krachtige processoren, ruime opslagcapaciteit, en geavanceerde draadloze connectiviteitsopties zoals Wi-Fi, 4G, en NFC. Dit zorgt voor snellere en efficiëntere gegevensverwerking, en stelt gebruikers in staat om real-time toegang te krijgen tot belangrijke informatie en applicaties, waar ze zich ook bevinden in het magazijn.

4. Compatibiliteit met Bedrijfssoftware

Industriële tablets zoals de Zebra ET40/ET45 zijn compatibel met een breed scala zakelijke softwaretoepassingen, waaronder warehouse management systemen, logistieke tracking en andere supply chain oplossingen. Dit betekent dat ze naadloos kunnen worden geïntegreerd in uw bestaande IT-infrastructuur, waardoor de efficiëntie en nauwkeurigheid van magazijnoperaties wordt verbeterd. Bovendien ondersteunen ze meerdere gebruikersprofielen, wat betekent dat ze gemakkelijk kunnen worden gedeeld tussen werknemers zonder dat er informatie verloren gaat.

Ze kunnen worden geconfigureerd en beheerd op een manier die consumententablets vaak niet kunnen, waardoor ze een veelzijdiger en betrouwbaarder hulpmiddel zijn voor zakelijk gebruik.

5. Aanpasbaar en Schaalbaar

Industriële tablets zoals de Zebra ET40/ET45 zijn flexibel en schaalbaar. Ze zijn beschikbaar in verschillende configuraties om te voldoen aan specifieke bedrijfsbehoeften, en ze kunnen worden aangepast met een scala aan accessoires en add-ons, zoals barcode scanners, magnetische kaartlezers, en voertuigmontagekits.

Dit betekent dat ze kunnen worden aangepast aan veranderende bedrijfsbehoeften en groeien met uw bedrijf, waardoor ze een uitstekende investering zijn voor de lange termijn.Search engine powered by ElasticSuite